Roade sig med att förstöra däck

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Någon eller några har haft ett udda sätt att roa sig på.

Ett flertal bilar i Orsa fått däcken sönderskurna.

– Det är några som verkar ha haft det tråkigt, konstaterar en av de drabbade.

Det är många bilägare i centrala Orsa som torsdag kväll eller natten mot fredag råkat ut för vandaler och funnit sin bilar där minst ett av däcken varit sönderskurna.

– Det är fem bilar som blivit drabbade där jag bor, skriver en person boende på Storgärdet på sociala medier.

Polisens presstalesperson Christina Hallin bekräftar också att man fått in många anmälningar angående den här meningslösa förstörelsen med bildäcken.

Enligt polisanmälningarna har de drabbade bilarna stått Murargränd, Stormyrgatan och Järnvägsgatan.

– Vi har fått in åtta olika anmälningar om det här. I två av anmälningarna är det två fordon som blivit drabbade. Det kan vara personer som äger fler än en bil som anmält skadegörelse på två bilar, förtydligar Hallin.

Det innebär att minst tio bilar fått däcken sönderskurna. Det troliga är att det är fler som blivit drabbade.

– Det är säkert många som inte anmält också. Jag har anmält, men fick sitta i telefonkö i 2,5 timme för tre minuters samtal med polisen. Därför tror jag att många lägger på och struntar i att anmäla, tyvärr, berättar Malin Hellberg.

När Malin, som hade sin bil parkerad efter Järnvägsgatan, skulle ta bilen till affären upptäckte hon att ett av däcken var helt söndertrasat.

– 14 hugg i däcket, så roar sig folk i Orsa på torsdagarna…

– Jag är trött på att inte få ha något ifred längre. Det är en massa onödiga kostnader som man definitivt inte behöver, speciellt innan jul, konstaterar Malin.

Malin som tidigare även fått en ruta krossad på bilen.

En som vill vara anonym konstaterar:

– Det kostar tusenlappar för varje bil och oftast får man inget från försäkringen.

Personen fortsätter:

– Måste vara nån sjuk jävel som springer runt med kniv eller ett gäng ungdomar som har lite att göra. Viktigt att det skrivs om det, så föräldrarna får prata med sina barn.

Den anonyme hade tur och slapp ”påhälsning” när det gäller sin egen bil.

– Däremot blev min styvson drabbad.

– Jag har bett honom att anmäla det till polisen. Det är viktigt att anmäla, så det kommer fram hur många det handlar om. Och polisen kan ju ha tur att få fast vem som gjort det, då kan man söka skadestånd.

En av de drabbade som Orsasajten haft kontakt med har ”hört en del rykten, men har inte några bevis” när det gäller vem eller vilka som kan ligga bakom den här meningslösa förstörelsen.

Det är ju så många som blivit drabbade och någon borde ha sett något som skulle kunna leda polisen till den/de skyldiga.

– Utredningsenheten har hand om det här. Vi har ännu inte fått in några tips, men skulle någon ha snappat upp något som har med det här att göra, så tar vi tacksamt emot tips, sa polisens presstalesperson, Christina Hallin, till Orsasajten söndag eftermiddag.

Bilden. Malin Hellberg fick 14 hugg i sitt bildäck natten mot fredag. Foto. PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Plåt-Sven
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360