Så har det hänt – får påkört

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Så har det hänt, det som bara var en tidsfråga.

Under onsdagen kom det in en anmälan om ett påkört får.

Så sent som under tisdagen kom det in flera samtal som handlar om får som går efter på länsväg 296, vägen mellan Skattungbyn och Furudal.

De lösdrivande fåren tillhör en fäbod och betar gärna nära vägen och går även upp på den. Det ska finnas skyltar som varnar för fåren och till i går hade ingen olycka rapporterats, men däremot har polisen fått ta emot massor av samtal om fåren under en tid.

Orsasajten skrev (än en gång) om fåren under tisdagen och hade då rubriken: När sker första olyckan?

Svaret blev; mindre än ett dygn senare. Vid 13-tiden onsdag kom det in anmälan om ett 20-tal får som var på och efter länsväg 296.

Ungefär en kvart senare rapporterades om den första olyckan med ett får inblandat.

– Klockan 13.17 fick vi in en anmälan om att en bil kört på ett får, som dog. Det blev inga personskador och små skador på bilen, berättade polisens presstalesperson för Orsasajten vid 14-tiden onsdag.

Varningsskyltar, finns som sagt, som berättar om lösdrivande får. Men enligt en läsare så verkar det som att dessa inte syns tillräckligt eftersom polisen får ta emot så många samtal om fåren.

Nu har den första olyckan skett och det lär bli fler om inte man är tillräckligt uppmärksam på att det kan finnas får på vägen.

I övrigt kan vi berätta om skadegörelse och stöld på en bil som stått parkerad på Ivars Kistis väg.

– Vi fick in en anmälan klockan 17.40 tisdag om att en bil blivit av med en stötfångare, att en strålkastare var sprucken samt att det fanns bulor på motorhuven, berättade polisens presstalesperson.

Bilden. Här är fåret som så olyckligt blev påkört under onsdagen och avled. Foto. PETER SÖDERBERG

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin