Såg inte att bommarna var nere

Jörgen Wåger Nyheter

En timmerbil som kört in i järnvägsbommarna efter E45 och några viltolyckor.

Det är vad som hänt i Orsa när det gäller ”blåljus” de senaste dagarna.

Orsasajten brukar ringa varje dag och få en polisrapport, men den som lämnar mest och bäst information, Stefan Dangardt, har varit på utbildning ett par dagar den här veckan, så då har undertecknad legat lågt när det gäller polisrapporteringen.

Men under torsdagen var Stefan Dangardt tillbaka som polisens presstalesperson. Bland annat kunde han berätta om en trafikolycka efter E45. Olyckan anmäldes klockan 12.23 i tisdags.

– Det är en timmerbil som kört genom järnvägsbommarna. Chauffören säger att det inte var någon ljussignal igång och för sent upptäckte han att bommarna var nere.

Chauffören ställde sig på bromsen, varpå lasten försköts och han körde rakt igenom bommarna. Att det inte kom något tåg, talar till chaufförens fördel när det gäller den ljussignal som han hävdar inte var igång. Men av någon anledning hade bommarna åkt ner ändå, tydligen.

– Det finns ingen misstanke om brott, poängterar Dangardt.

I övrigt har det kommit in anmälningar där djur är inblandat. Under tisdagen ska det ha kommit in flera samtal om tre älgar, en ko och två kalvar, som uppehöll sig efter Turistvägen. Älgarna var orädda, men uppträdde heller inte aggressivt. Jägare skickades ut för att skrämma iväg älgarna.

I tisdags så rapporterades det om att kor var på rymmen i Viborg.

– Operatören försökte ringa ägaren, men misslyckades med att nå denne.

Det var det Dangardt hade att rapportera angående korna på rymmen, men förhoppningsvis hittade de hem ganska snart. I alla fall verkar det inte att inkommit några fler samtal angående Viborgskor på rymmen.

Tisdag klockan 7.03 kom det in en anmälan att en taxichaufför kört på ett rådjur vid Slättberg/Emmeråsen. Inga skador på bilen eller på taxichauffören.

Det hände ytterligare två rådjursolyckor under tisdagen, nästan vid samma tidpunkt som här ovan.

Både klockan 7.23 och bara några minuter senare, 7.26, ska det ha kommit in anmälan om påkörda rådjur. Båda efter E45, Trunnavägen. Att det är två olika olyckor hänvisas till olika skador på bilarna, dock inte allvarliga. Inga personskador fanns att rapportera, men rådjuren fick sätta livet till.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360