Sares ny anläggningschef i Grönklitt

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Från jobb inom Svenska Skidförbundet till ett arbete på hemmaplan.

Den resan gör Johan Sares.

Mora IK:s tidigare klubbdirektör blir ny anläggningschef för Orsa Grönklitt.

– Det ska bli både kul och spännande att prova på något nytt, kommenterar Sares det nya jobbet i ett pressmeddelande.

Johan Sares har jobbat inom idrotten i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv. För många år sedan blev han känd som den förste materialförvaltaren i Sverige som blev värvad, då Brynäs IF lockade Sares från Mora IK till att flytta till Gävle.

Senare kom han tillbaka till Mora IK och började jobba inom marknadsavdelningen i klubben innan han gjorde sin första vända inom skidförbundet, där han jobbade som marknadschef under fyra år.

När Janne Simons skulle pensionera sig från sin 37 år långa klubbdirektörspost för cirka tio år sedan, tog Sares över efter Mora IK-ikonen.

Men Sares trivdes inte riktig i rollen som klubbdirektör och återvände till skidförbundet, där han fick en ännu större roll än vid första sejouren. Sedan 2012 har Sares ansvarat för hela längdverksamheten, såväl sportsligt som ekonomiskt.

Det sägs att han gjort underverk med skidförbundets ekonomi, att omsättningen tredubblats och att det egna kapitalet gått från cirka noll till 40 miljoner kronor under Sares tio år som anställd inom Svenska Skidförbundet.

Och från och med 1 oktober slår Johan Sares in på en ny bana och blir ny anläggningschef för Orsa Grönklitt.

– Det ska bli både kul och spännande att prova på något nytt. Både idrott och besöksnäringen gör folk glada och jag ser många likheter även på andra sätt, säger Johan i pressmeddelandet.

Som anläggningschef för Orsa Grönklitt kommer Sares att vara ansvarig för skid/outdoor-anläggningen Orsa Grönklitt samt Orsa Rovdjurspark.

På Grönklitt ser man fram emot att få en ny chef som kan leda verksamheten framåt.

– Johan har ett starkt ledarskap och är rätt person att utveckla verksamheten. Han är dessutom både målinriktad och har ett kommersiellt tänk som passar väl in hos oss, säger Mari Tara, tillförordnad vd/koncernchef i Grönklittsgruppen, i pressmeddelandet.

Så sent som i november tillträdde Johan Larsson som ny anläggningschef för Orsa Grönklitt. Han blev dock inte långvarig på sin post och slutade efter ungefär ett halvår.

Vi får hoppas att Orsa Grönklitt den här gången hittat rätt man för jobbet som anläggningschef och med tanke på vad Sares uträttat inom Svenska Skidförbundet, så ser det riktigt lovande ut.

I och med att Johan framöver är anställd av Orsa Grönklitt, får han nu möjlighet att jobba på hemmaplan, något han inte gjort på många år.

– Jag kommer att bidra med mitt engagemang och passion och ser framför allt fram emot att få vara en del i att leda och utveckla både organisationen och anläggningen.

Bilden. Johan Sares blir ny anläggningschef för Orsa Grönklitt. Foto. ORSA GRÖNKLITT

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360