Se upp för får efter länsväg 296

Jörgen Wåger Nyheter

Skadegörelse, narkotikabrott och får som utgör en trafikfara.

Det är en kort sammanfattning av polisanmälningar den senaste tiden.

Om vi tar det här med fåren, så har det blivit en följetong.

– Det har varit problem med får efter länsväg 296 sedan den 10 juli. I dag fick vi in en anmälan strax före tre att det var sex får som nu till och med var uppe på vägen, men den som ringde in skrämde själv iväg fåren in i skogen igen. Det här är alldeles färskt, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten vid halvfyratiden torsdag eftermiddag.

Återkommande samtal har det också kommit om en älgkalv som går runt i trakterna av Orsa.

– Anmälaren tror inte att älgkalven klarar sig själv och kalven har setts helt själv under tre dagar. Men det här är inget för polisen och kommunjägaren i Orsa har semester, berättade Dangardt i tisdags.

Därefter har det inte kommit in några fler samtal om älgkvalven, så kanske har den helt enkelt hittat i sin mamma. Någon älgolycka har heller inte rapporterats in den senaste veckan.

Däremot har det inträffat en rådjurolycka, det efter länsväg 296. Rådjuret sprang från platsen efter sammanstötningen med bilen.

En som inte gillade att han avvisades från ett näringsställe under Orsayran hämtades av polisen till slut. När polisen kom, visade mannen tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad. Efter kroppsvisitering av mannen, blev brottsrubriceringen: ”Ringa narkotikabrott för eget bruk” innan han släpptes igen.

Efter Gråvägen har någon anmält skadegörelse på en stuga. Två mindre fönster har krossats, men inget i huset har blivit stulet. Det här anmäldes i tisdags (16/7), men det är lite oklart exakt när skadegörelsen har skett.

I helgen gav sig någon på en bil i Stackmora. En av rutorna har slagits sönder och stereon i bilen rycktes ur. Men i stället för att ta stereon med sig, lämnades den på golvet i bilen. Om personen som gjorde det här, blev skrämd av något, framgår inte, men det verkar underligt att först plocka ur stereon för att sedan lämna kvar den i bilen.

I fredags kom det in en anmälan om en stulen mobiltelefon. En person lekte med sina barn på en lekplats och la då ifrån sig telefonen. När han sedan skulle hämta telefonen där ägaren lagt den, så var den borta.

– Det är anmält som stöld, berättade polisens presstalesperson.

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360