Simbassängen stängs – tillfälligt?

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

En läcka i simhallen har upptäckts.

Man hoppas det ska räcka med en kortare stängning av aktiviteterna i bassängen.

Har man tur räcker det med torsdag och fredag, men det kan bli frågan om längre tid.

Torsdag kväll ska det göras en undersökning för att hitta vad läckaget beror på.

”Kvällssimningen torsdag den 23 januari och alla aktiviteter i simhallen under fredag den 24 januari ställs in. Till att börja med ska man undersöka var läckan finns. Eventuellt kommer simhallen att behöva vara stängd under en längre period”, står att läsa på kommunens hemsida.

Fukt på rutorna i simhallen och ett konstigt ljud indikerade att något inte stod rätt till.

– Jag kollade under ventilationen och då var den vattenfylld. Det brukar blir så när den står still under sommaren. Vi pumpade ur vattnet men såg sedan att det var vatten där igen, berättade vaktmästaren Per Berg för Dalarnas Tidningar.

I höstas beslutade de styrande i kommunen att stänga bassängen, då den var i stort renoveringsbehov. Det sades att det skulle kosta 20 miljoner kronor att renovera bassängen som har runt 50 år på nacken.

Nu visade sig den siffran inte stämma utan de 20 miljonerna var en beräkning av vad renoveringskostnaderna skulle bli för hela sporthallen, inklusive bassängdelen, kom det fram senare. En viss skillnad det.

Efter protester mot stängningen av bassängen, ändrade politikerna sitt beslut och lät bassängen vara fortsatt öppen för de olika aktiviteterna som bedrivs där, med bland annat kvällsbad, vattengympa för äldre, simundervisning för skolelever.

Men nu är det högst osäkert hur det blir med aktiviteterna framöver, men torsdag kväll och hela fredag den här veckan är simhallen stängd, det är definitivt.

Det är bara att hålla tummarna för alla de som nyttjar simhallen att det inte blir någon längre stängning.

”Mer information kommer så snart vi vet hur omfattande skadan är”, skriver kommunen på sin hemsida.

Bilden. Här ser vi en bild från SPF vattengympa från 2014 i sporthallens simbassäng. Orsasajten har fått tillstånd att använda bilden. Arkivfoto. HASSE EKSTRÖM

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin