Singelolycka och viltolyckor

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Trafikolycka, viltolyckor, skidstöld.

Det är några av blåljushändelserna den senaste tiden.

Om vi börjar med trafikolyckan så inträffade den sent fredag kväll. Efter 23.30 kom det in larm om att en bil åkt av vägen efter E45, i höjd med återvinningsstationen norr om Orsa.

– Bilen var på väg norrut och det var väldigt halt på platsen, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten tisdag eftermiddag.

Avåkningen beskrivs som en ”en rejäl flygtur” som den manlige föraren i 55-årsåldern var med om.

– Föraren klagade på smärtor i ländryggen och kördes med ambulans till Mora lasarett.

– Det finns ingen misstanke om brott, poängterade polisens presstalesperson.

Strax före midnatt mot lördag kom det in ett samtal om en viltolycka i trakterna av Digerberget. Det blev inga personskador, men rådjuret ådrog sig så mycket skador att det avlivades.

Två dagar tidigare, i onsdags (5/2), inträffade en rådjursolycka efter Bergvägen. Inga personskador och eftersöksjägare konstaterade att det här rådjuret hade tur och klarade sammanstötningen med bilen utan några synliga skador.

Natten mot söndag, vid 00.30-tiden, stoppades en person efter Moravägen som visade tydliga tecken på narkotikapåverkan.

Personen fick följa med polisen för provtagning.

– Han är misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk, berättade Dangardt.

I lördags slogs det nytt rekord med över 1500 anmälda åkare till Orsa Grönklitt Ski Marathon. Men alla som är uppe i Grönklitt är inte där för att åka skidor. En del kan vara ute efter att stjäla just skidor.

Det fick en skidåkare erfara då han upptäckte att hans skidor var borta – stulna.

– Det är ett par Madshus till ett värde av 3 500 kronor som försvann.

Vid 10-tiden tisdag kom det ett larm om en bilbrand. Det var en bil på Lidbergs väg, nära Moravägen, som ska ha börjat brinna, men som redan var släckt när brandkåren kom till platsen. Enligt uppgift hade det börjat brinna inne i förarkupén och där en pulversläckare kom till användning.

I torsdags fick polisen ett samtal om en misstänkt rattfyllerist i Kallholen.

– Vi skickade ut en patrull, men spaningen gav inget resultat, de såg aldrig till bilen, berättade polisens presstalesperson Stefan Wickberg i fredags.

Till sist kan vi berätta om de husvagnsägare som haft sina vagnar i det växthus på Tallhed som drabbades av inbrott i slutet av januari. Vi har skrivit tidigare om en bilägare och en norsk husvagnsägare som fick påhälsning av tjuvarna.

Under tisdagen kom övriga husvagnsägare, som bor i Norge, till Tallhed för att se över skadorna. Som tur är, så var dessa skador inte så allvarliga. Värst drabbad verkar John Steinar och Liv Heidi Galåens husvagn ha blivit, som vi nämnt i en tidigare artikel.

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360