Skadad älg springer omkring i Grönklitt

Jörgen Wåger Nyheter

En viltolycka och en skadad älg som springer omkring i Grönklitt.

Det var en kort sammanfattning av blåljus de senaste dagarna.

– Det är inte många anmälningar överlag när det gäller hela norra Dalarna, konstaterade polisens presstalesperson för Orsasajten fredag eftermiddag.

I tisdags kväll, vid 19-tiden, kom det in en anmälan om en viltolycka. Ett rådjur kom i vägen för en bil.

– Det blev inga personskador och heller inga skador på bilen. Det är okänt hur det gick för rådjuret, men en eftersöksjägare skickades ut.

I tisdags, vid 15.30, kom det in en rapport om att det sprang omkring en skadad älg nära rovdjursparken i Grönklitt.

– Den ska ha blött kraftigt på ett av frambenen. Det finns ingen viltolycka vi kan koppla ihop den här älgen med. En eftersöksjägare skickades ut, men hittade aldrig i älgen.

Under onsdagen kom det in en anmälan att någon person hittat en skadad duvhök på Sandhed. Personen ringde polisen, som i sin tur ville se en bild om det verkligen var en duvhök.

– Det var det. En duvhök är inte statens vilt, så det blev inget för oss att ta reda på, konstaterade presstalespersonen.

– Det är det som jag ser när det gäller anmälningar och händelser. Det har varit väldigt lugnt i hela norra Dalarna Dalarna de senaste dagarna, sa Stefan Dangardt.

Bilden. En skadad älg har synts kring rovdjurscentret i Grönklitt. OBS! Älgen på bilden har inget med den älg som nämns i artikeln att göra, det här är en helt annan älg. Arkivfoto. MELINA WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin