Skadegörelse och annat i midsommar

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Skadegörelse, vårdslöshet i trafik, älgolycka, djurplågeri.

Det är en kort sammanfattning av blåljushändelser inom Orsa kommun i midsommar.

Som tur är, så har det inte inträffat några allvarligare incidenter.

Dramatiskt värre blev det dock när en funktionär inför helgens dragracingtävlingar på Tallhed skulle skära i ett däck och slant med kniven så pass illa att den träffade magen. Det här inträffade vid lunchtid på midsommarafton.

– Det här klassas som en arbetsplatsolycka, men det finns ingen misstänkt i nuläget, sedan får en utredning visa om det ändras.

– Mannen, som är 50-årsåldern, opererades, men som tur var blev inte skadorna allvarliga, berättade polisens presstalesperson måndag eftermiddag.

Tidigare under måndagen, på morgonen, genomfördes en trafikkontroll vid campingen. Bland annat kollades nykterheten, men det fanns inga anmärkningar alls, enligt Hallin.

Vid 23.30 söndag kom det in en anmälan om en älgolycka som inträffade efter E45, vid återvinningsstationen.

– Älgen sprang till skogs och jägare kallades in, men det framgår inte i rapporten om man hittade i älgen. Det blev bara små skador på bilen.

Sedan har det inträffat en skadegörelse på en bil tillhörande kommunen, som stått parkerad efter Barkgatan.

– Det har krossats lyktor på bilen, backspeglarna är trasiga och lacken är skadad. Bilen tillhör skolan och skadegörelsen har inträffat någon gång mellan den 20 juni fram till i dag måndag (24/6). Det finns inga spår eller vittnen till händelsen, poängterade Hallin.

Sedan har någon natten mot söndagen kört sönder en bit av ett staket tillhörande Trunnagården.

– Det här ska ha inträffat någon gång mellan klockan 01.00-03.00 lördag natt. Det är 5-10 meter av staketet som är trasigt samt två stolpar.

– Det här klassas som vårdslöshet i trafik. Det verkar vara en fyrhjuling som framförts, då det finns spår efter en sån, men i nuläget har vi ingen misstänkt.

Sedan har det kommit in två anmälningar om smitningsolyckor. Den första inträffade vid campingen vid 11-tiden söndag.

– Det är en bil med husvagn som var på väg från campingen, som kommit för nära en annan bil med husvagn och kört i en backspegel som gått sönder. Målsäganden har försökt uppmärksamma den andre föraren på vad som skedde genom att tuta. Den andre föraren stannade också till en kort stund, för att sedan fara vidare.

Den andra smitningen skedde efter en incident i Bäcka i torsdags (20/6) vid 14-tiden. Två bilder möttes, varav den ena bilen kom över något på fel sida, enligt rapporten.

– Det var en större Pickup som kom lite för nära den mötande bilen och slog i vänster backspegel på den. Föraren i pickupen verkade inte uppmärksamma det hela, han stannade inte utan fortsatte.

– Men i båda de här fallen kan det ju faktiskt vara så att man inte märker att man touchar i ett annat fordon, påpekade Hallin.

Till sist kan vi nämna att det kommit in en anmälan om djurplågeri. En kvinna kom under söndagsförmiddagen promenerande med sin hund i närheten av Orsaskolan. Då ser hon en man på cykel, som också har en hund, som var på väg att möta kvinnan.

– Mannen skriker på håll att kvinnan ska flytta sig. När han sedan kommer fram till kvinnan, så kliver han av cykeln och sparkar kvinnans hund i huvudet.

– Sedan kliver han upp på sin cykel och trampar iväg. Det framgår inte i rapporten om hunden blev skadad, berättade polisens presstalesperson Christina Hallin för Orsasajten.

Uppdatering när det gäller knivolyckan på Tallhed måndag kväll vid 23-tiden.

Enligt ordföranden i arrangörsklubben Night Cruisers Färnäs, Anders Höijer, så behövdes ingen operation när det gäller den man som slant med kniven så att det blev ett sår på magen.

– De tittade så att kniven inte träffade några organ och det hade den inte gjort, sedan sydde de igen såret med ett par stygn.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360