Skoterstöld på Klockarvägen

Jörgen Wåger Nyheter

Skoterstöld, en ilsken älgko och en lastbil som ställt sig på tvären.

Det var vad polisen hade att berätta när det gäller inrapporterade blåljushändelser det senaste dygnet.

I dag, måndag eftermiddag, kom det in en anmälan om att en skoter stulits på Klockarvägen. Skotern var låst och stölden ska ha skett någon gång efter onsdag kväll fram till måndagen. Skotern som blev stulen är en flerfärgad Ski-Doo Summit 800 R, med registreringsnummer: KFH 911.

Sedan har det kommit in en anmälan om en ilsken älgko som vandrar runt i Stackmora.

– Vid halvsjutiden söndag kväll kom det in en anmälan om att en halt älgko som uppehåller sig i östra Stackmora. Den går runt i gårdarna och uppträder aggressivt och gör utfall. Den som ringde in sa att han är gammal eftersöksjägare, att de försökt skrämma bort älgen utan att lyckas, och han erbjöd sig att ta bort den, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Men så enkelt får det tydligen inte gå till.

– Det togs beslut om att man skulle kontakta en kommunjägare, men det verkar inte finnas någon varken i Mora eller Orsa, så nu ligger ärendet hos den lokala polisen i Mora. Sedan vet jag inte mer om det, men jag ser att ärendet fortfarande är öppet, sa Dangardt till Orsasajten vid 15-tiden måndag.

Sedan kan vi berätta om den lastbil med trailer som under söndagseftermiddagen fick sladd på sitt ekipage när han kom åkandes i Skattungbyn.

– Lastbilen hade vikt sig över vägen och den stod illa till. Larmet kom in klockan 16.48 och klockan 17.37 hade den litauiske föraren fått på snökedjor och kunde rulla därifrån.

I övrigt kan vi berätta att E45 mot Sveg har varit väldigt hal under måndagen, så ta det försiktigt ni som läser det här och som ska norrut.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360