Slaktad bil och mystisk älgdöd

Jörgen Wåger Nyheter

Ett par viltolyckor och en slaktad bil.

Det var vad polisen hade att ”bjuda på” när det gäller de senaste dagarnas blåljushändelser.

Vid 19.30 torsdag anmälde en person att denne anträffat en slaktad bil på en skogsväg i trakterna av Sandhed.

I fredags skrev Orsasajten om en bil som vid 18-tiden torsdag började brinna när den bogserades. Den händelsen ska ha inträffat efter Våmhusvägen mellan Lisselbäcka och Bäcka.

De båda händelserna ska ha skett med mindre än 1,5 timmes mellanrum, men kan det röra sig om samma bil? Det tror dock inte polisens presstalesperson.

– Nej, jag ser ingenting i polisrapporterna att de här båda händelserna hänger ihop och att det skulle vara samma bil, sa Christina Hallin till Orsasajten söndag eftermiddag.

Sedan har det kommit in två anmälningar gällande älg. En har blivit påkörd och en annan älg har hittats död och där vet man inte orsaken till varför älgen dött.

Vid 23-tiden i fredags kom den in en anmälan att en död älg hittats i ett dike. Enligt uppgift ska den ha påträffats i trakterna av Torsmo.

– Det är oklart hur den här älgen har dött. Vi har inte någon anmälan om smitning. Det var en jägare som fann älgen och enligt denne så tror han inte att det rör sig om en trafikolycka. Det verkar som älgen självdött, var Hallins teori.

Sent lördag, strax efter midnatt, kom det in en anmälan om en viltolycka efter länsväg 296 i höjd med Skattungbyn.

– Jägare skickades ut och hittade älgkalven som sprang iväg efter olyckan, men som dog senare.

Föraren som körde på älgkalven klarade sig utan skador.

Bilden. En älgolycka skedde i trakterna av Skattungbyn vid midnatt lördag och en annan älg hittades död av okänd anledning i fredags, det i trakterna av Torsmo, enligt polisrapporten. Arkivfoto. MELINA WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin