Fyrhjulingen återfunnen tack vare tips

Jörgen Wåger Nyheter

Söndag natt stals ett släp i Hansjö och på den fanns en fyrhjuling och en snöslunga.

Natten mot torsdag återfanns stöldgodset utanför Falun.

Det skrivs en hel del konstigheter och osanningar på sociala medier, men när det gäller att hitta stöldgods och få tag i folk som inte håller sig inom lagarna, har det visat sig vara ett bra hjälpmedel.

– Tack vare att någon hade sett efterlysningen på sociala medier kom det in ett tips var släpvagnen med fyrhjulingen och snöslungan kunde vara och två män greps under natten norr om Svärdsjö, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt vid 14-tiden torsdag.

– En är född 1990, den andre 1991, och båda anhölls klockan 7.03 i morse på sannolika skäl för stöld av motorfordon, tillade Dangardt.

Klockan 02.25 natten mot torsdag slog polisen till mot de båda männen, står att läsa på polisens hemsida: ”Polis kallas till platsen och finner godset när två män hanterar dem vid ett garage”.

– Det kan förekomma konstiga rykten och annat, men i det här fallet var det helt klart positivt och användbart med sociala medier. Tack vare inlägget kunde det leda till det här tipset och att vi kunde gripa gärningsmännen, konstaterade polisens presstalesperson.

Några nya brottsanmälningar inom Orsa kommun har inte rapporterats det senaste dygnet.

Däremot har det kommit in anmälningar om två älgar som uppehåller sig nära stora rondellen efter Moravägen.

– Vi har fått in oroliga samtal, både i går och nu på morgonen, att det är minst två älgar som är nära vägen och uppe på den. Det vi gör är att informera Trafikledningscentralen som går ut med varning via radion. Nästa steg, om älgarna fortsätter uppehålla sig nära vägen, är att kalla in jägare och stöta bort dem, informerade Dangardt.

Här är en av älgarna som uppehållet sig nära stora rondellen efter E45 de(t) senaste dygnet/dygnen. Foto: KATARINA JANSSON

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360