Smet från rådjursolycka – ny anmälan om ilsken älg

Jörgen Wåger Nyheter

En smitning från en rådjursolycka.

Det var det allvarligaste som hänt inom Orsa kommun i slutet av den gångna veckan, enligt polisen.

Det var i lördags, vid halvelva på förmiddagen, som en bilist ringde in och rapporterade att han sett en rådjursolycka i Sandhed, men där föraren i bilen som körde på rådjuret genast avvek från platsen.

– Det här är fråga om en smitning, alltså. Vi vet inte vem som körde på rådjuret, då vi inte har något registreringsnummer på bilen. Jägare skickades ut att leta tag i rådjuret, men det står inget i polisrapporten hur det gick, informerade polisens presstalesperson Christina Hallin vid 14-tiden måndag.

En rådjursolycka inträffade även i Stackmora, men där gjorde den som körde på djuret det man ska, ringde in och anmälde olyckan. Den ska ha inträffat innan helgen. Rådjuret avlivades och togs om hand av jägare. Inga personskador eller på bilen, står det i rapporten.

Som vi skrivit om tidigare är det för närvarande amnesti gällande sprängmedel. Polisen fick hämta ett sådant föremål i Orsa söndag förmiddag.

– Det är en person som nyligen köpt ett hus och denne ringde in och berättade att han trodde sig ha hittat en granat. Vi skickade en patrull som hämtade in den, så då var den nog ofarlig.

Sedan har det kommit in ytterligare en anmälan om en aggressiv älg på Berget. Det är troligen samma älg som vi skrev om förra veckan, eller också har denne fått sällskap.

– Det var en som ringde vid 18-tiden söndag. Vi har ringt in jägare som skulle försöka leta tag i älgen, men vi har inte fått någon återkoppling av hur det gick, sa presstalespersonen Christina Hallin.

Till sist kan vi nämna att någon/några under helgen roat sig med att köra bil på Bergets fotbollsplan. Det är något den inte är gjord för, men det har tydligen inte alla uppfattat.

Bilden längst upp. Den här älgen fotades den 25 oktober på Berget. Kanhända är det samma älg som en person på Berget under söndagen ringde till polisen och beskrev som aggressiv. Foto: MELINA WÅGER

Så här såg fotbollsplanen på Berget ut under söndagen. Någon har tydligen trott att det var en rallybana. Foto: CAMILLA MONLARS

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Plåt-Sven
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360