Snart släpps Majas tredje singel

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Maja Ottilia var finalist i P4 Nästa Dalarna.

Men det blev inget nästa steg i den långa vägen mot Melodifestivalen.

I stället får artisten från Orsa glädja sig åt att bidraget streamats över 10 000 gånger.

– Det är kul att bara få låten spelad i radio, säger 26-åringen.

Den 20 maj uppmärksammade vi Orsatjejen Maja Bäckman, dotter till Hellzephyrs ”legendariske” sångare; Janne Bäckman, vars låt ”Om vi kan börja om” röstats fram som en av fem finalister i P4 Nästa Dalarna.

Finalen kunde bli nästa steg i en lång väg fram till att få framträda i klassiska Melodifestivalen.

Det var radiolyssnarna som röstade fram sin favorit och det blev inte Maja Ottillia som får fortsätta vandringen mot stjärnorna.

Inte denna gång i alla fall.

– Jag vet inte vilken placering jag fick, men jag var inte med bland de två främsta. De nämnde vilka två som segern stod mellan, men där var jag inte med.

Den som fortfarande har chansen att få en plats i ”Mello” är Fanny Wedmark, från Sågmyra, som vann P4 Nästa Dalarna med låten Free.

Men Maja Ottillia är inte ledsen över att det inte blev hon som fick stå där som vinnare.

– Det gick inte hela vägen för mig, men Fanny är jättebra. Det var kul att vara med, att få åka till Falun och spela in låten och att få den spelad i radio.

Maja fick blodad tand av att vara med i tävlingen.

– Ja, vi gör ett nytt försök nästa år, lovar hon.

Helst skulle Maja Ottillia vilja vara ute och göra spelningar, men denna speciella sommar går inte det. I stället har hon återupptagit sin andra favoritsysselsättning – hästar.

– Man hade ju hoppats få vara ute på gig, men det blev ändrade planer denna sommar. Så nu jobbar jag åt Svante Båth och hans travstall i Knivsta.

Vi kan poängtera att Stall Svante Båth är ett av Sveriges framgångsrikaste stall.

Tidigare har Maja, innan hon ”ramlade in” på artistbranschen, jobbat åt Hans R Strömberg, ett annan framgångsrikt stall, med hans hästar i Rättvik.

Under sin tid med Strömberg blev Maja ett år framgångsrikaste skötaren på V75, så hon är inte direkt någon nybörjare i det här sommarjobbet.

– Nej, jag kan ju det här, konstaterar hon med ett skratt.

Men hästar i all ära, det är musikbranschen som Maja satsar på nu. Och där kan hon glädja sig åt att hennes P4-finallåt, ”Om vi kan börja om”, passerade 10 000 streams för en liten tid sedan.

En milstolpe med den första singeln, får väl vi väl ändå kalla det.

– Jag har ingen riktig koll, men nu är den nog uppe i 11 000 streams, kanske mer. Jag är jättenöjd att den gått så bra, superkul att så många vill lyssna på den, säger hon tacksamt.

Det var hennes första singel på Spotify. Men hon har även kommit med sin andra singel; ”Varför är det alltid så?”.

Tanken var att det i maj skulle komma en EP med Maja Ottilias trallvänliga låtar, men även där har det blivit ändrade planer.

– I höst kommer EP:n och då  hoppas vi kunna dra ihop nåt (spelning), men vi får väl se vad vi får göra, säger Maja och tänker på de restriktioner som finns.

I stället släpps snart hennes tredje singel; ”Våra bästa år”.

– Det ska bli jättekul. Den låten skrev jag förra sommaren när många i min närhet mådde dåligt, så den betyder väldigt mycket för mig, säger den Orsabördiga artisten som numera lämnat Stocksund och nyligen flyttat till Solna.

Stå i en studio och spela i all ära och att jobba med hästar, som hon älskar, men det Maja Ottilia längtar efter allra mest är att få möta publiken.

– Jag ska ha en akustiskt spelning i Hultsfred den 1 augusti och så ska jag köra åt JR Battlefield i Örebro, säger hon om liveframträdanden som hon i nuläget vet om.

Ett besök hos föräldrarna i Orsa den närmaste tiden, ser ut att bli svårt att få in i schemat för den hårt arbetande Maja.

– Det är en väldigt speciell sommar med mycket jobb, men jag längtar så efter att få åka ut på gig, säger den sjungande hästskötaren.

Till sist kan vi tillägga att Maja Bäckman inte är enda Orsatjej som jobbar åt Stall Svante Båth. Lisbeth ”Pippi” Gunnars dotter, 22-åriga Emma Tångring, är också hästskötare i det så framgångsrika stallet.

Bilden. Maja Ottilia vill ta all corona, slänga bort det elaka viruset, som symboliskt ligger i den här hinken, och få göra det hon längtar efter allra mest; Åka ut på spelningar och möta publiken från scenen. Foto. MIMMI MÅNSTRÖM

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360