Spänningen stiger i Sverige

Jörgen Wåger Nyheter

Klockan 20.00 stängde vallokalerna i Sverige och i skrivande stund räknas rösterna för fullt över hela landet.

– Det var jäkligt svårt att veta vad kan skulle rösta på i år, konstaterar Bo Stäring.

Bo kom tillsammans med frun till Lärcentrum mindre än en halvtimme innan vallokalen Orsa Östra stängdes igen.

– Jag röstade tidigare i morse, men då jobbade min fru, så jag följer med henne hit nu.

Medan hustrun Inger gick bakom skärmen och stoppade i sina, får man förmoda, noga utvalda partier, fick Orsasajten en kort pratstund med maken Bo.

Det har sagts att det här valet är mycket ovisst och Stäring bekräftar den beslutsångest många haft, men som till slut gjort sina val till kommun, landsting och riksdag.

– Det har aldrig tidigare varit så svårt och och jag har varit väldigt velig hur jag ska rösta, berättar han.

Förutom fru Stäring kom det ytterligare några till som var ute i sista minuten innan vallokalfolket klockan 20.00 kunde stänga igen. Det var då som det tuffa jobbet började, räkningen av rösterna.

– Det tar tre, fyra timmar att gå igenom allt. Om det går bra, så räcker det med tre timmar, men då ska allt stämma, säger Susanne Andersson.

I Orsa Östra har valdeltagandet varit bra.

– Vi har ingen siffra på hur många som röstat här i dag, men det vi kan säga är att det är ett högt valdeltagande. Sedan har vi 516 som förtidsröstat, men det kan komma in några till där. I procent är det över 30, kanske 35 procent som röstat i förväg.

Här ser vi Orsa Östras vallokalarbetare och rösträknare. Från vänster: Pia Matsson, Camilla Björk, Susanne Andersson, Per Ström, Jörgen Nohrin, Helena Bogg samt Anette Hjort Kans. Den ende som saknas är Lasse Andersson. Foto: JÖRGEN WÅGER

I Orsa Östra har det jobbat totalt åtta valarbetare och innan det stora jobbet att räkna alla röster, fick vi de flesta att ställa upp på en bild.

– Men nu måste vi börja räkna, så att vi blir klar, var samtliga överens om efter att Orsasajten ”tjatat” till sig en bild.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360