Blåljus: Sprängd postlåda – försvunnen hund hittad

Jörgen Wåger Nyheter

Det är väl fel ord att använda ordet ”lugnt” när det blåste så rejält som det gjorde under nyårsdagen.

Men när det gäller blåljushändelser så har det varit rätt lugnt de senaste dagarna.

En sprängd postlåda, bortsprungen hund som kom till rätta samt träd över vägen är det mest spännande som skett.

Men vi börjar med att berätta om en misstänkt fyllekörning som glädjande nog inte visade sig vara det. Vid 03-tiden nyårsnatten anmälde en person att han sett en bil stå tvärs över vägen i höjd med sjön Jäsen efter E45 mot Sveg.

– Anmälaren ska också ha sett föraren dricka något och misstänkte att det var alkohol. En patrull hittade i den aktuella bilen, men allt var i sin ordning. Det var inget alkohol som föraren hade druckit, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt onsdag eftermiddag.

– Det här var faktiskt en av många felanmälningar som brukar komma in, det är rätt vanligt. Men bättre att anmäla en gång för mycket, än en gång för lite, poängterade Dangardt.

Som i lördags. Då kom det in en anmälan om fyllkörning i centrala Orsa. När polispatrullen väl fick syn på bilen, tvingades de preja den för att få stopp på föraren. Efter provtagning visade det sig att den drygt 60-årige föraren hade runt två promille i blodet, vilket vi skrev om redan i lördags.

Då nämnde vi även att en privatperson redan på fredagen förhindrade en berusad person som enligt uppgift hade tänkt sätta sig bakom ratten. Det är en händelse som inte verkar ha kommit till polisens kännedom.

Det blåste rejält under nyårsdagen, som bekant. Ett träd hade knäckts av den hårda vinden och lagt sig över Turistvägen i höjd med Risa. Det skrev vi om tisdag kväll.

Det kom även uppgifter om ett träd som hade blåst omkull och låg tvärs över vägen mellan Orsa och Våmhus. Det trädet hade dock någon snabbt fått undan, stod att läsa på sociala medier. Tur att vinden lugnat ner sig betydligt under onsdagen.

Om vi återgår till det vi inte tidigare skrivit om, så kan vi nämna om en fyrverkeripjäs som hamnade rejält fel.

– Det har kommit in en anmälan om en sprängd postlåda, en privat, efter Backängsvägen. Postlådan var helt demolerad och det klassas som skadegörelse, konstaterade Dangardt.

Sedan kan vi till sist berätta om en solskenshistoria. Vid 15-tiden på nyårsafton kom det in en anmälan att en Border Collie sprungit bort i Orsatrakten. Men nästa dag kom det glädjande beskedet till polisen att hunden hade kommit till rätta.

– Snygge är tillbaka!! Hittad mot Grönklitt klockan 05.30, skrev lycklige ägaren Ricky Hermans på sin Facebooksida.

– Jag vill tacka alla som offrat sitt nyår för att hitta Snygge, tack så hemskt mycket för all hjälp, poängterade en tacksam Ricky när Orsasajten hade kontakt med Snygges ägare under torsdagen.

Ricky påpekade också att Snygge mår bra. Slutet gott, allting gott.

Bilden. Snygge försvann spårlöst under nyårsafton, men hittades som tur var dagen efter. Foto: PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin