Stölder och viltolyckor under julhelgen

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Stölder och viltolyckor.

Det har dominerat blåljusrapporterna under julhelgen.

I samband med jul- och nyårshelgerna kommer det mycket besökare till Grönklitt och då ökar också stöldbegäret hos vissa.

Under annandagen stals två par längdskidor och två par längdstavar ur en takbox. Stölden ska ha skett mellan klockan 11.00-14.55 under onsdagen.

På juldagen blev en kvinna av med sina slalomskidor samt stavar som hon hade parkerat utanför restaurang Ugglan och Björnen, även det i Grönklitt. Hon hade ställt skidor och stavar utanför restaurangen, när hon sedan skulle därifrån upptäckte hon stölden.

Så det gäller att försöka ha extra koll på sin skidutrustning när det finns klåfingriga filurer som inte kan skilja på mitt och ditt.

På Ugglan och Björnen har det också stulits en mobiltelefon, enligt en anmälan som kommit in. En man har lagt ifrån sig telefonen på bordet när han besökte after ski under julhelgen. Han glömde telefonen på bordet där han suttit, men när han sedan gick för att hämta den så var den borta. Han har varit i kontakt med restaurangen som inte fått in någon upphittad telefon.

– Han har försökt ringa till sin telefon, men telefonen har varit urladdad och han har inte fått någon kontakt, berättar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

En stöld ur en plånbok ska ha inträffat dagen innan julafton. Det här skedde på Coop.

– Det råder lite oklarhet när jag läser anmälan, men en person ska ha blivit av med sin plånbok. Någon ska sedan ha lämnat in plånboken och då fattas det 1 000 kronor. Det står i anmälan att händelsen finns på film och att det finns en misstänkt, poängterar Dangardt.

Under onsdagen hamnade en lastbil i diket inte långt ifrån Noppikoski och ställde sig på tvären över vägen. Det tog flera timmar innan vägen kunde öppnas igen. En händelse som vi berättade om redan under gårdagen.

Sedan har vi några viltolyckor som inträffat. Klockan 9.38 i dag, torsdag, kom det in en anmälan från en person som sett en personbil köra på en älgkalv. Enligt anmälaren stannade inte bilen som körde på kalven. Han berättade också att älgkalven sprang iväg tillsammans med ytterligare en älgkalv. Anmälaren märkte upp platsen med en varningstriangel. Viltolyckan ska ha inträffat på E45 inte långt ifrån Kandre.

– Det framgår inte i rapporten om eftersöksjägaren hittat i älgkalven.

Strax innan klockan 18 på juldagen (tisdag) kom det in en anmälan att en bilist först ska ha kört på ett rådjur. Vittnet ringde en eftersöksjägare och berättade att han sett föraren ha ihjäl rådjuret för att sedan stoppa djuret i bilen och ta det med sig.

– Vi har inte fått in någon rapport där någon person tagit hand om ett rådjur, så det här handlar förmodligen om ett jaktbrott, menar Dangardt.

Vid 17-tiden på juldagen inträffade en viltolycka efter E45 vid Holen. Ett rådjur blev påkört och låg skadat i diket. Jägare kallades, i vanlig ordning, in för att göra slut på djurets lidande. Inga personskador. Skador på vänstra sidan av fronten när det gäller bilen.

En rådjursolycka inträffade även i Slättberg i söndags kväll. Rådjuret dog av krocken. Inga personskador har rapporterats. Bilen fick skador på höger sida av fronten.

Sedan kan vi berätta om en solskenshistoria när det gäller två fyrbenta rymlingar. Två hästar ska ha rymt från sin ägare tidigt på julaftonsmorgonen. En som såg hästarna beskrev att de ”vandrade i sakta mak (utan ryttare) nerför Kompanivägen. När de kom till Wixnersvägen så vek de av norrut, upp emot Stenbergsvägen…”

Ovanstående gick att läsa på sociala medier, varpå svaret löd:

”De hälsade på hos våra djur, så min svärdotter stängde in dem i en hage i väntan på att de skulle bli hämtade.”

Så den hästhistorien fick ett lyckligt slut. Hästarna ville helt enkelt ha lite sällskap på julafton, det är inte bara vi människor som har behov av det.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360