Stoppade misstänkt drograttfylleri

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Polisen stoppade inne i centrala Orsa en bil natten mot torsdag.

Den körkortslöse manlige föraren misstänks ha kört drogpåverkad.

Dessutom florerar i Dalarna falska sms, där det står att Polisen är avsändare.

Det var vi 03-tiden onsdag natt som en polispatrull befann sig i Orsa. Vid Storgatan fick de syn på en bil som de beslöt sig för att kontrollera. Patrullen följde efter bilen och fick stopp på föraren inne i centrala Orsa.

Polisen fattade direkt misstanke om att föraren, som är i 30-årsåldern, var påverkad av narkotika.

Patrullen tog med sig mannen för provtagning.

– Föraren är misstänkt för grov olovlig körning, narkotikabrott genom eget bruk samt även ringa innehav av narkotika, då patrullen hittade narkotikaklassade tabletter, berättar polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten.

Resultatet på det provet får visa om han har gjort sig skyldig till rattfylleri genom påverkan av narkotika eller inte, skriver Polisen på sin hemsida.

Klart är i alla fall att mannen hade narkotikaklassade tabletter och det faktum att han saknar körkort gör honom misstänkt för grov olovlig körning.

Sedan kan vi nämna att Polisen Dalarna på sin Facebooksida berättar att ett flertal personer fått sms, där det står att Polisen är avsändare och att uppgifterna i meddelandet gör gällande att personer i dennes (mottagarens) närhet har avlidit och med angivet personnummer.

Polisen poängterar att de aldrig skickar sms gällande dödsfall.

– Däremot om polisen önskar kontakt kan polisen höra av sig via sms för att få kontakt med personer, men aldrig lämna ut någon sådan information, står att läsa i informationen som varnar för sådana här falska och obehagliga sms som tydligen en del fått sänt till sig.

– Om ni varit med om detta ska ni ringa 114 14, uppmanar Polisen.

Bilden. En polispatrull stoppade natten mot torsdag en förare inne i centrala Orsa som bland annat misstänks för drograttfylleri. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360