Stoppade narkotikapåverkad förare

Jörgen Wåger Nyheter

Narkotikapåverkad förare.

Älgkrock och bil i diket.

Klottrare som härjar i Orsa.

Vid 19-tiden under torsdagskvällen stoppade en polispatrull en kvinnlig förare vid Vångsgärde, söder om Orsa. På Polisens hemsida står det att kvinnan, som är i 45-årsåldern, visade tydliga tecken på narkotikapåverkan.

Kvinnan medtogs för provtagning, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Onsdag kväll, vid 22-tiden, inträffade en älgkrock efter södra Bergvägen, enligt de uppgifter som står i polisrapporten.

En älg kom i vägen för en minibuss. Det blev inga personskador, men älgen avled av den kraftiga sammanstötningen.

Bilen fick skador i fronten, men huvudsaken att det inte blev några personskador.

Tidigare under onsdagen, strax före klockan 16.00, kom det ett larm om att en bil hamnat i diket två kilometer söder om Noppikoski. Avåkningen ska ha skett då bilen var på väg söderut.

Föraren klarade sig utan skador, som tur var.

– Föraren hade ingen täckning på sin mobil, men det stannade en lastbilschaufför som larmade. Han stod dock trafikfarligt till så han fick lov att åka, men föraren fick hjälp av andra medtrafikanter, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt torsdag eftermiddag.

I måndags skrev vi om att Orsa Station den gångna helgen blivit utsatt för klotter. Nu är det inte bara där som klottrare ritat ner sina visitkort.

Även Orsa Järnvägshotell, kyrkbåthuset nere vid Orsasjön och Kyrkbyskolan har också haft påhälsning av någon eller några som har allt för lite att göra.

På sociala medier står de som håller på med klotter inte högt i kurs, kan vi konstatera att döma av kommentarerna.

Oscar Diös, ägaren av Orsa Järnvägshotell, skriver följande inlägg i Facebookgruppen ”Du vet att du är från Orsa när” apropå klottret på en dörr på hotellet:

– Kunskapen om att världen befinner sig i ett ”lock-down” har uppenbarligen inte kommit fram till denne person. Vi behöver inte fler utmaningar utan färre! Ser fram emot tips!

Bilden. En polispatrull stoppade under torsdagskvällen en narkotikapåverkad förare. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin