Tankade för 100 kronor och smet

Jörgen Wåger Nyheter

Smitning från en bensinnota på 103 kronor samt försök till inbrott i ett magasin.

Det var det som polisen hade att rapportera från Orsa det senaste dygnet.

Bensinsmitningen skedde redan under onsdagen, men rapporterades in till polisen först vid 15-tiden torsdag.

– Det är en som tankat för 103 kronor på Circle K och sedan åkt därifrån utan att betala. Personen kan ju ha glömt att betala, det vet vi inte, men det är upprättat en anmälan.

– Det ska finnas film från tankningen, men jag ser inte om vi hämtat filmen, berättade polisens presstalesperson Christina Hallin för Orsasajten vid tretiden fredag eftermiddag.

Det Hallin i övrigt hade att berätta om polishändelser i Orsa, var ett försök till inbrott där förövarna blev påkomna och ingenting blev stulet.

– En boende vid Älvgatan ringde vid 15.30 torsdag och anmälde att det var några tjejer som med en hammare försökte ta sig in i gamla magasinet, som ligger där. Personen som ringde konfronterade de här tjejerna, varpå de sprang därifrån.

De här två händelserna, någon som smitit/glömt efter att ha tankat för lite drygt 100 kronor, samt tjejer som med en hammare slår på en port och sedan försvinner därifrån, kommer det verkligen att leda till något?

– Det vet vi inte. Det har upprättats en anmälan, då måste den gå till en förundersökningsledare som beslutar om det finns tillräckligt att gå vidare med. Men i det här fallet med tjejerna, så är det jättesvårt när det inte finns några misstänkta kvar när polisen kommer till platsen, konstaterade presstalespersonen Christina Hallin.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin