Tjuvskjuten älg hittad i Stackmora

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Tjuvskjuten älg, narkotikabrott och smitning från parkeringsskada.

Där har vi några blåljushändelser den senaste tiden.

Om vi börjar med älgen, eller rättare sagt, rester av den älg som hittades efter Pesavägen i Stackmora.

– Det var en älgjägare som i lördags vid lunchtid anträffade en slaktplats efter en älg. Den hade styckats och det fanns rester kvar i diket.

– Det finns en misstanke om att någon utan tillstånd skjutit den här älgen och det är upprättat en anmälan som gäller brott mot jaktlagen, berättar Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

När vi ändå är inne på vilt, så kan vi berätta om två rådjursolyckor. En inträffade i dag, onsdag, och anmälan kom in klockan 8.07. Den här viltolyckan skedde i Hansjö.

Bilen fick vänster framskärm skadad. Föraren klarade sig utan skador och rådjuret hade också tur och klarade sig helskinnad.

En annan rådjursolycka inträffade i Mässbacken tisdag morgon vid 07-tiden. Det blev inga personskador eller skador på bilen.

– Även här klarade sig rådjuret. Vid de här båda händelserna sprang djuret in i sidan på bilen och klarade sig oskadd, berättar Hans Pettersson, kontaktperson och eftersöksjägare i nationella viltolycksrådet.

I fredags skickades en patrull att hämta en överförfriskad person som var ”ute på lokal”. När polisen visiterade mannen så hittades narkotika.

– Han är misstänkt för ringa narkotikabrott, berättar Dangardt.

Sedan har det på kort tid inträffat två smitningsolyckor när det skett en skada på parkerade bilar. Båda anmäldes under lördagen.

En person ska ha parkerat bilen efter Kyrkogatan när denne var på sitt jobb. När personen kom ut, upptäckte han skrapskador och att plast hade lossnat från bilen. Det här ska ha skett någon gång mellan klockan 9.00-12.00 i lördags.

Ytterligare en smitning efter att ha kört på en parkerad bil anmäldes inte långt efter den första händelsen. Plåt var intryckt och det var skrapmärken på nedre delen på en dörr.

– Det står inte i polisrapporten vart i Orsa den här andra händelsen inträffade, men det ska ha skett i lördags någon gång mellan 12.00-13.30, då skadorna upptäcktes.

Sedan kan vi berätta att det kom in ett larm vid 16.30-tiden i går, tisdag, om en befarad brand i en villa i Stenberg. Men som tur var, visade det sig att någon stekt på lite väl hårt vid matlagning och den misstänkta brandröken var matos.

Går vi lite längre tillbaka i tiden, så anmäldes det en skadegörelse natten mot torsdagen (31/10) förra veckan. Något fordon ska bland annat ha kört över Trunnagården mot E45 och orsakat grova och djupa spår.

Sedan kom det in en anmälan förra onsdagen (30/10) att någon stulet ett batteri ur en traktor som stått efter Gubb Olles väg. Batteriet som stals ur traktorn ska enligt uppgift vara värd 1000 kronor och stölden ska ha skett någon gång mellan den 13-30 oktober, enligt den anmälan som gjorts.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Plåt-Sven
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360