Torrkokning orsakade utryckning till Lillåhem

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Under eftermiddagen gick det ett brandlarm på Lillåhem som räddningstjänsten förstås ryckte ut på.

Nu var det som tur var inget allvarligt.

– En klassisk torrkokning, konstaterade brandinspektör Johan Bodins.

De som under eftermiddagen, vid tre-fyratiden, passerade Lillåhem kanske hajade till över att det stod utryckningsfordon där, men lyckligtvis var det ingen brand det var fråga om.

– Det var ett automatiskt brandlarm som satte igång efter en klassisk torrkokning då någon lagat, vad jag förstår, sa Bodins, som själv inte var på plats.

– Det ska ha varit lite rökigt, men ingen som helst fara, poängterade han.

I övrigt kan vi berätta om en rådjursolycka som inträffat i Skattungbyn. Anmälan kom in strax före klockan 10.00 onsdag förmiddag.

– Inga personskador eller skador på bilen. Rådjuret sprang till skogs och eftersöksjägare har skickats ut, berättade polisens presstalesperson, Mats Öhman, vid 15-tiden onsdag.

Sedan har det kommit in en anmälan klockan 05.37 onsdag morgon från en person som ska ha sett ett skadat rådjur vid Högbackavägen, bara cirka 100 meter från E45.

– Det verkar vara en smitning. Jägare är inkallad, sa Öhman.

Men det kan också handla om det rådjur som Öhmans kollegor berättat om och som Orsasajten skrivit ett par gånger om de senaste dagarna, att folk sett ett skadat rådjur halta omkring. Det kan vara en krock som anmälts, men där eftersöksjägare inte hittat i rådjuret.

– Det är mycket möjligt att det kan röra sig om samma rådjur, menade också presstalesperson Öhman.

Bilden: Så här såg det ut vid Lillåem vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen. Det var en torrkokning som orsakat utryckningen. Foto: ELAINE LUNDGREN

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin