Törstiga tjuvar på campingen

Jörgen Wåger Nyheter

UPPDATERAD SÖNDAGKVÄLL.

Polisen kunde under lördagseftermiddagen rapportera om två stölder på Orsa camping.

Det verkar framför allt ha varit törstiga tjuvar, då det främst är alkohol som stulits.

Någon gång i början på veckan ska ett av de säsongsuppställda ekipagen haft påhälsning, men det var först under fredagen som stölden anmäldes.  Bland det stulna finns två X-boxspel och fyra handkontroller, en digitalbox till tvn och en förstärkare. Till det ska läggas stöld av alkohol: En back öl och whiskey, ska förövarna ha fått med sig.

– Det beräknade godsvärdet uppges till 11 550 kronor, berättade polisens presstalesman Stefan Dangardt lördag eftermiddag.

Bland annat whiskey stals från en av husvagnarna som är säsongsuppställda på Orsa camping. Ska dock poängtera att det var inte denna flaska som stals. Foto: JÖRGEN WÅGER

Sedan har det anmälts om ytterligare en stöld i ett säsongsuppställt ekipage på Orsa camping. Där ska stölden ha skett natten till fredag och där är det bara alkohol som stulits.

Bland annat ska tjuvarna fått med sig fem liter vodka, fyra liter whiskey, fem flaskor vin samt ytterligare några flaskor alkohol.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för ovanstående stölder, berättade Dangardt.

Moderaterna fick sin valaffisch nedanför hembygdsgården söndersparkad. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dessutom har någon/några vandaler roat sig med att förstöra de valaffischer som finns efter E45 vid hembygdsgården.

– Vänstern, Moderaterna och Centern har fått sina valaffischer söndersparkade. Vi fick in en rapport om det här vid 21-tiden fredag kväll och det ska ha setts en misstänkt bil. Polisen spanade till 22.30, men kunde inte gripa någon för skadegörelsen, konstaterade Stefan Dangardt.

Sent på söndagskvällen, när undertecknad tog en promenad med hunden, kunde man konstatera att även Sverigedemokraternas skylt blivit söndersparkad.

Vi får väl hoppas att företrädarna för de olika partierna under måndagen tar reda på de söndersparkade valaffischerna, förövarna lär knappast göra det, för som det såg ut på söndagskvällen är allt annat än bra reklam för Orsa när man kommer åkandes från Morahållet.

Bilderna på valaffischerna togs dagen innan de utsattes för våld.

…liksom vänsterpartiet. Foto: JÖRGEN WÅGER

Och även Centers valaffisch har haft påhälsning av marodörer. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin