Träd på vägen gav Michael en flygtur

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Polisen har inte fått in några rapporter om olyckor i samband med nerblåsta träd häromdagen.

Men Michael Malmgren fick vara med om en liten flygtur när han åkte rätt in i ett träd som låg på vägen.

Efter honom kom ytterligare en bil som också körde på samma träd.

– Jag klarade mig undan med punktering, men den andra bilen fick skador på fronten, berättar Malmgren.

Det var när han var på väg till jobbet i Grönklitt under onsdagen som Michael och hans kollegor överraskades av ett träd som låg mitt i vägen.

– Det var nära Orsa IF:s gamla klubbstuga vid Backänget, som jag direkt efter ett backkrön såg något mörkt på vägen. Jag hann inte riktigt uppfatta att det var ett träd, jag bromsade, men det var för sent och det blev en flygtur.

Bilen vände sig åt fel håll. Han vände bilen åt rätt håll och började fortsätta mot Grönklitt, men då fick han plötsligt syn på ett par ljusstrålar i backspegeln, som också var på väg mot trädet.

– Åh, nej, tänkte jag.

Det var kollegor till Malmgren och liksom Michael, så hann de inte bromsa i tid utan körde på trädet som låg på vägen. Det blev inga personskador och man måste säga att det var tur i oturen för de inblandade, det hela hade kunnat sluta betydligt värre.

– Tur att jag har en gammal bil och jag klarade mig undan med en punktering, medan den andra bilen fick skador i fronten.

Vi pratar med Malmgren dagen efter den något chockartade händelsen.

– När jag for upp till Grönklitt i dag, så stack det fortfarande en bit av trädet ut i vägen, varnar Michael övriga som åker samma väg mot Grönklitt.

Och apropå bilar, så kan vi nämna den bil vi skrivit om tidigare och som stått illa till vid Turistvägen. Monica Liljeblad har ringt polisen ett par gånger och påtalat att bilen stått illa till, men det höll inte polisen med om, har polisens presstalesperson Stefan Dangardt berättat för Orsasajten.

– Två gånger har det varit en patrull dit och de har bandat bilen. De har bedömt att bilen inte stått farligt till och det var även en varningstriangel utsatt. Yttersta ansvaret har bilägaren och vi meddelade honom tidigare, sa Dangardt under torsdagen.

– Det var plastband på ena sidobackspegeln och varningstriangeln var i stort sett översnöad, så man knappt såg den, menade Monica som inte var nöjd med polisens arbete.

Bilen fick stopp på Turistvägen innan jul och det tog över en vecka och en massa oro för Monica, som bor alldeles i närheten där bilen stod ”parkerad”, innan den flyttades därifrån.

– I går (onsdag) såg jag någon som var på väg att ta bort bilen, en som äger en bilverkstad. Jag frågade vem som beställt bärgning och fick svaret att det var bilägaren.

Så äntligen kan Monica pusta ut efter att ha känt oro för vad som skulle kunna hända i halkan när det står en bil på en mörk väg.

– Jag fick ont i magen varje kväll när jag hörde bilar åka fort här utanför mig. Orolig att dom inte skulle se den i tid. Dom kör som idioter här förbi, det är ju 600 meter raksträcka och inga gatlyktor, alldeles kolsvart.

– Det är ren tur att ingen olycka hände och skönt att bilen äntligen är borta, konstaterade Monica Liljeblad.

Vi kan vidare berätta om en älgolycka som inträffade under onsdagen i Skattungbyn. I bilen färdades två vuxna och två barn, samtliga klarade sig utan skador. Älgen sprang in i sidan, med plåtskador som följd. Älgen klarade smällen och sprang till skogs och eftersöksjägare skickades ut. Någon återkoppling har dock inte skett när det gäller jägaren.

Till sist kan vi nämna att en bil på Parkgatan har råkat ut för en parkeringsskada och det utan att den som åsamkat skadan gett sig till känna. En smitning, alltså. Det här ska ha skett natten mellan tisdag och onsdag.

Bilden längst upp. Det är bilen som stått efter Turistvägen och har inget med händelsen att göra som Michael Malmgren och hans kollegor råkade ut för när de skulle till Grönklitt under onsdagsmorgonen. Foto: MONICA LILJEBLAD

Från där Monica fotat har hon mätt upp att det är ca 35 meter till bilen, som syns som en liten mörk prick. Foto: MONICA LILJEBLAD

Bilen till höger är den som stått ”parkerad” mitt i vägen sedan innan jul och som forslades bort först under onsdagen. Foto: MONICA LILJEBLAD

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360