Trafikbrott, viltolycka, udda uppdrag för brandkåren

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Trafikbrott, viltolycka, lappuggla som fått sätta livet till och udda uppdrag för brandkåren.

Där har ni en kort sammanfattning de två senaste dygnens blåljusrapporter.

Vid 23-tiden lördag stoppade en polispatrull en bil efter Moravägen, vid Holen. Den manlige föraren i 20-årsåldern hade inte giltigt körkortsbehörighet och är misstänkt för olovlig körning.

– Visar det sig att den här personen vanemässigt kört bil utan giltigt körkort, så kan brottsrubriceringen ändras till grov olovlig körning, men det får utredningen visa, informerade polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Strax innan det, sent lördag kväll, alltså, stoppades en bil efter Hansjövägen. Föraren, en man i dryga 20-årsåldern, framförde en avställd bil.

– Det här blir böter. 1200 kronor för att ha brukat avställd bil samt 1500 kronor för att han kört ett fordon, trots att det är körförbud på bilen.

Vid 18.30 lördag inträffade en viltolycka efter E45 i höjd med Tallhed. En älg fick sätta livet till i en sammanstötning med en personbil. Det blev som tur var inga personskador, men bilen fick omfattande skador, står det i polisrapporten.

I dag, måndag förmiddag, ringde en person in och anmälde att denne hittat en död uggla vid Jäsen. Personen trodde det var en slaguggla, men efter att en expert fått sett en bild på det döda djuret, konstaterades det att det var en lappuggla som fått sätta livet till av okänd anledning.

– Det är statens vilt. Vi har hämtat ugglan för att se till så att Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, får ta hand om fågeln, berättade polisens presstalesperson vid 14-tiden måndag.

Till sist kan vi berätta att brandkåren fick rycka ut på ett litet udda uppdrag lördag eftermiddag. Det hängde farliga istappar från Titanichuset och polisen fick ta emot flera samtal om det här.

– Folk gick där ändå, fastän det kunde rasa is från taket, sa Stefan Dangardt.

Polisen tog då kontakt med brandkåren som fick rycka ut och ta bort den farliga isen, som annars kunde ha fallit ner på förbipasserande.

– Det var en person som var nära att träffas, en isklump i huvudet kan vara livsfarligt, varnar styrkeledare Lars Nyström på brandkårens Facebooksida.

– Normalt gör vi inte såna här uppdrag, det är fastighetsägarens uppgift. Men vi fick inte kontakt med någon ansvarig och vi bedömde att det var allt för farligt, så då beslöt vi oss för att ta bort isen, sa Per-Erik Jonsson, räddningschef Orsa, för Brandkåren norra Dalarna, till Orsasajten måndag eftermiddag.

Tur att ingen människa kom till skada. Foton: BRANDKÅREN NORRA DALARNA

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360