Trafikförseelser det mest allvarliga under helgen

Jörgen Wåger Nyheter

Ett par trafikförseelser. Det var vad polisen rapporterade när det gäller helgens blåljus.

Dessutom kom det in en anmälan om att det körts streetrace på Storgärdet.

På Tallheds flygfält körs det ett par dragracingtävlingar varje sommar. Tydligen tycker en del att det inte räcker, utan de anordnar egna tävlingar under ”lågsäsong”. Tävlingar som inte uppskattas av varken polis eller de som bor nära de illegala evenemangen.

En sådan ska ha körts på Storgärdet strax efter midnatt mot söndagen.

– Klockan 00.20 in på söndagsdygnet kom det in en anmälan om streetrace på Storgärdet. Men när vi kom dit, så var det lugnt. Det brukar vara så vid såna här tillställningar, de kör 10-15 minuter, sedan avvecklar de det hela.

– Jag kan dock inte påstå att det körs mer streetrace i Orsa jämfört med andra kommuner, rapporterade polisens presstalesperson Stefan Wickberg vid 14-tiden söndag.

Ett par andra trafikbrott i helgen gav böter till de inblandade. En man, född 1991, åkte på böter efter att ha blivit stoppad efter Tallåsvägen. Oklart hur dyrt det blev och Wickberg kunde heller inte säga vad 27-åringen gjort sig skyldig till.

– Det står inte i rapporten.

En man, född 1940, stoppades någon gång under helgen vid Trunna. För honom väntar dryga böter då han framförde en bil utan körkort.

– Det står grov olovlig körning, då var det här inte första gången han körde, trots att han inte har något körkort, konstaterade polisens presstalesperson.

Sedan har det under helgen kommit in ett par anmälningar om bilar som framförts alldeles för fort.

– En ska ha kört för fort vid flygplatsen och en inne i samhället. Vi hittade ingen av dessa bilar, berättade Stefan Wickberg.

Sedan ska någon/några ha ertappats med narkotika, men mer än så kunde inte presstalespersonen berätta.

– Jag får inte säga något mer om det, konstaterade han.

– Det är lugnt i Orsa, det är mycket värre på andra orter i Dalarna, sa Wickberg som har koll på alla anmälningar som kommit in under helgen.

Dela sidan:
Annonser:
Orsagrisen
Orsa pingis 2
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin