Tre rådjursolyckor senaste dygnet

Jörgen Wåger Nyheter

Tre viltolyckor, samtliga med rådjur inblandat.

Det är vad som anmälts det senaste dygnet.

Det har varit en hel del viltolyckor en tid, men så mycket som tre på ett dygn har nog inte Orsasajten fått rapportera om tidigare.

De är verkligen utsatta de små liven och svåra att värja sig mot när de helt plötsligt dyker upp framför fordonet.

Måndag kväll efter 19.30 kom det in en anmälan om att en lastbil kört på ett rådjur efter Moravägen, nedanför hembygdsgården. Rådjuret dog förstås efter att ha blivit träffad av det stora fordonet. Inga personskador, men plastskador på fronten, bland annat ett dimljus som blev skadat, står det i rapporten.

Tisdag morgon, strax före klockan 05.00 har en personbil kört på ett rådjur efter länsväg 296 i Björken. Rådjuret dog av smällen. Inga personskador, men på fronten på bilen har det lossnat mycket plast.

Ett par timmar senare inträffade ytterligare en rådjursolycka. Efter klockan 07.00 har en personbil kört på ett rådjur vid kyrkan.

– Det står i anmälan att det var flera rådjur på platsen, men vad jag förstår var det bara ett som blev träffat. Rådjuret sprang mot kyrkogården och eftersöksjägare kallades in, berättade polisens presstalesperson, Stefan Dangardt, för Orsasajten vid halvtvå tisdag eftermiddag.

Även vid den sistnämnda rådjursolyckan, blev det heller inga personskador, som tur var. På bilen skadades ett lyktglas, enligt vad som står i anmälan.

OBS! Rådjuret på bilden har inget samband med texten, mer än att det just är ett rådjur. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin