Två älgolyckor efter väg 296

Jörgen Wåger Nyheter

UPPDATERAD CA 22.40 MÅNDAG MED RÄTT PLATS VID EN AV OLYCKORNA SAMT KOMMENTAR AV ANDERS ROSELL, SKATTUNGBY TORSMO VVO.

Två älgolyckor kring Skattungbyn efter väg 296.

Det var blåljusrapporterna som polisen hade att berätta vad som hänt inom Orsa kommun det senaste dygnet.

Klockan 04.19 måndag morgon kom det in larm om en älgolycka på väg 296 i Skattungbyn. Mannen som körde ådrog sig lindriga skador. Älgen avled på plats och bilen fick lov att bärgas bort.

Ännu en älgolycka inträffade även den efter väg 296, den här gången vid avfarten mot Gravberg. Älgkalven sprang till skogs efter sammanstötningen och eftersöksjägare kallades in.

– Kalven bara touchade bilen och den klarade sig bra, berättade Anders Rosell vid 22-tiden måndag kväll

Inga personskador vid den här älgkrocken, som tur var. Stod ingen i polisrapporten hur skadad bilen blev, enligt polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Det var allt som Lindh hade att berätta när Orsasajten ringde strax före två måndag eftermiddag.

Dock var det fel uppgift som Lindh berättade när han enligt polisrapporten läste upp att olycka nummer två ska hänt i Torsmo.

Olycksplatsen var precis vid infarten mot Gravberg, berättade Anders Rosell, som tidigt på morgonen hade pratat med eftersöksjägare. Rosell får alltid förstahandsuppgifter från eftersöksjägarna när det har hänt olyckor med djur i trakterna av Skattungbyn, då han är ordförande i Skattungby Torsmo viltvårdsområde, VVO.

– I morgon kommer jag ringa Vägverket och begära att det sätts upp skyltar som varnar för älg. Det måste var ett älgstråk i trakterna för det går mycket älg där och jag vet att det hände en älgolycka i juni också. Kanske behöver det skjutas av mer älg, funderade Rosell när han måndag kväll pratade med Orsasajten.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin