Två bränder inom Orsa kommun

Jörgen Wåger Nyheter

Två bränder och en skadad fågel.

Det var sammanfattningen av helgens blåljus inom Orsa kommun.

Under söndagsförmiddagen fick räddningstjänsten i Orsa rycka ut och släcka en brand i Högståsen. Enligt uppgift ska det vara någon som gjort en liten brasa, men inte släckt efter sig.

– Det var ingen större brand och vi åkte aldrig ut, berättade polisens presstalesperson Tommy Lindh vid 17.3o-tiden söndag.

Orsa Räddningstjänst skrev så här på sin Facebooksida angående branden.

– Det var ca 60-70 kvadratmeter som brann. Vi vill uppmana er som befinner sig i skogarna att elda med försiktighet och att ni säkerställer att ni släckt ordentligt innan ni lämnar platsen. Denna brand hade troligtvis legat och pyrt ett bra tag innan den upptäcktes.

En brand kom det in larm om även i fredags. Någon ska ha eldat ris i Untorp, men då det inte ska ha funnits någon spridningsrisk, åkte aldrig polisen ut på det, räddningstjänsten ordnade det på egen hand.

Sedan berättade presstalesperson Lindh att polisen i helgen fått tagit hand om en ormvråk vid Kyrkbyns skola som råkat illa ut. Fågeln ska ha skadat ena vingen. Vad som senare hände med ormvråken stod det inget om i polisrapporten.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin