Två gripna misstänkta för rånet mot 85-åringen

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Måndag eftermiddag rånades och misshandlades en 85-årig man i Skattungbyn.

Vid 22-tiden senare på kvällen greps två misstänkta och dessa anhölls under natten.

– Vi har ändrat brottsrubriceringen till rån, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt vid lunchtid tisdag.

Det var vid 16-tiden i går som en 85-årig man hörde en smäll utanför bostaden i Skattungbyn. Han gick ut för att kontrollera vad det var som lät och såg då två personer i färd med att stjäla musikprylar ur mannens bil. Det uppstod handgemäng och mannen fick ta emot sparkar och slag. Förövarna, en man och en kvinna, drog sedan iväg och lämnade mannen i snön.

85-åringen kom sedan under läkarvård och en närstående berättade sent måndag kväll att mannen ”mår efter omständigheterna bra”.

– Han är blåslagen och har ont, berättade den närstående personen för Orsasajten.

Mannen kunde ge ett signalement vad förövarna åkte för bil och även en del av registreringsnumret. Det ledde till att två personer, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern, anträffades klockan 21.44 måndag i den vita skåpbil som ska ha setts i samband med rånet och misshandeln.

– Två personer som fanns i bilen greps misstänkta för rånet, berättade Dangardt.

Mannen och kvinnan anhölls vid 02.30-tiden natten mot tisdagen.

– Nu fortsätter utredningen med att söka och säkra spår i syfte att stärka misstankarna och knyta de misstänkta till brottsplatsen bland annat.

Som Orsasajten skrev om måndag kväll stals en Yamaha-saxofon, ett PA (högtalaranläggning) och lite andra musikprylar, berättade den närstående personen.

– Men jag kan av utredningstekniska skäl inte berätta vad vi funnit, kommenterade Dangardt.

Duon är anhållna misstänkta för sannolika skäl gällande rån, den starkare misstankegraden. Åklagare kommer att ta ett beslut om mannen och kvinnan ska häktas.

– Det känns bra att vi fått tag i dem som utförde det här. De har tidigare åkt dit för brott, men när de sedan kommer ut så fortsätter de göra jäkelskap.

Sedan kan vi berätta att någon under måndagen slagit sönder bakrutan på en pickup som stod på en skogsväg i Utängsbyn och stulit grejer från bilen. Det är skogsarbetare som blivit av med lite arbetsprylar.

– Det här ska ha inträffat mellan klockan 06.00-14.30 måndag och det som stulits är avverkningsutrustning. Vi kan dock inte säga om det här har något samband med rånet i Skattungbyn, berättade polisens presstalesperson.

Läs också: https://www.orsasajten.se/nyheter/85-aring-upptackte-tjuvar-i-hemmet-misshandlades/

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin