Två larm gällande soteld

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Två gånger har brandkåren ryckt ut på ett par dagar.

Båda gångerna handlade det om soteld.

Som tur var blev det inga större skador.

Vid 10-tiden i dag, onsdag, kom ett larm om soteld från ett hus i Näckådalen, norr om Orsa. Det ska enligt uppgift bolmat och rykt kraftigt.

– Det handlar om en kraftig soteld, berättade Peter Bäcke, stf räddningschef Brandkåren Norra Dalarna, för Dalarnas Tidningar.

Någon spridningsrisk ska det inte ha varit, enligt Bäcke.

Strax före 13.30 i måndags kom det också ett larm om soteld, då från en villa i Vångsgärde.

Den gången handlade det om soteld i en tvåplansvilla och även denna gång betecknas händelsen som ”kraftig soteld”.

Lyckligtvis klarade man sig från spridning av elden, så i båda fallen slutade det efter omständigheterna bra, kan man konstatera. Det hade kunnat, om det ville sig riktigt illa, bli rejäla bränder.

När vi ändå är inne på Brandkåren Norra Dalarna, så varnas det på deras Facebooksida om förrädiska isar.

– Just nu är isarna förrädiska. Våra kollegor i Dalamitt har varit ute på två allvarliga olyckor två dagar i rad och varnar nu för isarna, står att läsa på Facebooksidan.

Det som är lurigt är att isen kan se bra ut på morgonen, men sedan bli mycket farlig under dagen när solen påverkat den.

– Dalarna är långt och isläget skiljer sig förstås från norr till söder, men på flera platser i Norra Dalarnas område ser vi att isarna är förrädiska, berättar Peter Bäcke, räddningschef i beredskap.

Bilden. Brandkåren Norra Dalarna har inom loppet på ett par dagar tvingats rycka ut för att släcka två soteldar. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin