Två rådjursolyckor under måndagen

Jörgen Wåger Nyheter

Extremt många viltolyckor har det rapporterats om i vinter.

Två nya inträffade efter Moravägen under måndagen.

Vid båda olyckorna var det rådjur som kom i vägen för bil.

Båda olyckorna inträffade också ganska nära varandra geografiskt sett och i båda olyckorna klarade man sig, turligt nog, från personskador.

Vid 08.30-tiden måndag kom det in en anmälan om att en personbil kört på ett rådjur i Vångsgärde. En backspegel och en buckla, blev skadorna på bilen.

På kvällen samma dag, före klockan 19, inträffade en ny rådjursolycka, enligt polisrapporten i Holen. Där var det oklart om det blev någon skada på bilen.

Vid den sista olyckan ska det ha varit mycket trafik, men som tur var blev det ingen följdkrock eller annan incident.

Båda rådjuren sprang iväg och eftersöksjägare kom fram till att båda djuren hade tur och klarade sammanstötningarna med bilarna bra, förutom att de förmodligen blev lite omtöcknade.

De här viltolyckorna inträffar väldigt ofta, så det gäller att som bilist ta det försiktigt och försöka ha koll vad som finns vid sidan av vägen. Det är å andra sidan väldigt svårt då det är snöfattigt, vilket bidrar till att det är extra mörkt för att vara den här årstiden.

I övrigt har inte polisen haft så mycket att berätta om gällande blåljushändelser inom Orsa kommun den senaste veckan.

Någon bilist ska ha fått böter, men i polisrapporten stod varken beloppet eller vad gärningen var, enligt den presstalesperson som Orsasajten pratade med i fredags.

Fredag kväll ska det ha kommit in en anmälan om ofredande.

– Det ska ha varit motorburen ungdom som spelat hög musik, men det var bara ett enda samtal vi fick om det och vi skickade aldrig någon patrull, berättade presstalespersonen Christina Hallin i söndags.

Bilden. Det har rapporterats om väldigt många viltolyckor en tid och oftast är det rådjur som kommer i vägen för bilar, så det gäller att ta det försiktigt. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin