Undvek kontroll – körde ifrån polisbil

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

En polispatrull ville kontrollera en bil.

Men det var inte föraren  av personbilen intresserad av.

Denne trampade ”plattan i botten” och åkte helt enkelt ifrån polisen.

Det här inträffade vid 22-tiden tisdag kväll.

– Det var en patrull som körde efter E45 och vid Höglunda bestämdes att det skulle göras en rutinkontroll på en bil som de fick syn på. Men i stället för att stanna, fortsatte bilen och patrullen hann inte ifatt den, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt onsdag eftermiddag.

Kanske hade poliserna i bilen sett Dokument inifrån, Skotten på Nybrogatan, som sändes på SVT kring jul. Programmet handlade om polis som i sin jakt på småförbrytare kanske riskerar för mycket. I Dokument inifrån tar man bland annat upp ett specifikt fall som hände i fjol, där en polisjakt i centrala Örebro efter en körkortslös förare slutade med att den flyende föraren sköts till döds.

Det var två intressanta program om polisens val där de på kort tid ska besluta sig för att köra efter i det som slutar i en jakt eller låta bilen åka för att inte riskera att oskyldiga kommer i vägen för bilarnas framfart.

Polispatrullen som var i Orsa, valde att inte haka på den flyende bilen. Vi kommer nog aldrig att få veta varför bilen inte stannade.

En som fick lov att stanna var den person som körde på ett rådjur onsdag morgon. Anmälan kom in klockan 6.44 att det hade skett en viltolycka efter E45, vid vägen upp mot Stackmora, nära jordägargaraget. Rådjuret sprang iväg och eftersöksjägare kallades in, men som vanligt stod det ingen återkoppling i polisrapporten om jägaren hade hittat det (troligen) skadade rådjuret.

Inga personskador eller skador på bilen har rapporterats.

Till sist kan vi berätta att amnestin gällande explosiva varor är inne på sista veckan. Nu på fredag är sista dagen att lämna in handgranater eller annat farligt gods, sedan blir det åter straffbart att ha illegala explosiva varor i sin ägo.

En person i Gravberg ringde nyligen till polisen och berättade att han hade hittat cirka tio meter tjärstubin i sina ägor, som polisen fick komma och hämta.

– I region Bergslagen har Dalarna fått in mycket mer explosiva varor än Örebro och Värmland tillsammans. Dalarna ligger högt i hela landet, skulle jag tippa, sa Stefan Dangardt.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin