Utredningen om smitningsolyckan läggs ned – igen

Jörgen Wåger Nyheter

Den 2 februari inträffade en incident efter E45 mellan Orsa och Sveg som hade kunnat gå mycket illa.

Carl-Eine Ströms bil blev träffad av en vinglande släpvagn.

Ström har anmält den andre för smitning, men polisen har lagt ned utredningen.

I onsdags fick Svegsbon Carl-Eine Ström beskedet att polisen lagt ner utredningen gällande olyckan efter E45.

Det för andra gången.

– Men jag ger mig inte. Jag ger aldrig upp detta, nu ska det överklagas. Lämnar man en småbarnsfamilj efter en trafikolycka som man orsakar genom att vingla över på fel sida, så ska man inte ha körkort och absolut inte vara ute i trafiken.

Det var en lördag i början av februari som Ström och övriga i familjen var på väg söderut. Norr om Orsa, ungefär i höjd med Tallhed, vinglade en bil med släp till, släpet kom över på fel sida och touchade i Ströms bil så illa att den blev obrukbar.

Det är Carl-Eines version. Men polisen anser det är svårt att bevisa, så därför har de lagt ner utredningen och det för andra gången.

– Det går inte att sätta dit honom för smitning då han ringt polisen och sagt till om att han krockat. Jag blir så ledsen…

Att Carl-Eine ens fick tag i föraren av den andre bilen, som är hemmahörande i Mora, tackar han sociala medier för. Han gjorde en efterlysning på Facebook och det slutade med att en bilbärgare från Sveg fick stopp på föraren med släpvagnen.

Efter sammanstötningen den här lördagsförmiddagen stannade båda bilarna, men det var en bit ifrån varandra. Ström började gå mot den andre föraren, som då, enligt Ström, ska ha satt sig i bilen och bara kört iväg.

– När jag pratade med honom, tack vare bilbärgaren, senare under lördagen så frågade jag varför han kört iväg när jag var på väg mot honom. Han påstod då att han inte sett mig, berättade Carl-Eine när Orsasajten uppmärksammade det här den 4 februari.

Men du har ju vittnen, som stannade för att hjälpa er, att du var på väg mot honom och att han bara körde iväg, har inte polisen hört dessa vittnen?

– Att han stannade och sedan for när jag gick emot honom, det var tyvärr bara vi i vår bil som såg, ingen annan. Polisen har inte pratat med någon av mina vittnen om att vi stod kvar.

Carl-Eine och hans familj hade heller inte så mycket val, då bilen var obrukbar efter sammanstötningen. De tvingades kalla på bärgare medan föraren med släpvagnen körde vidare norrut.

Det är just det faktum att den andre föraren inte kontrollerade hur det hade gått med personerna i den mötande bilen, som gör Carl-Eine Ström så frustrerad. Det hade kunnat sluta med en riktigt allvarlig olycka, men nu hade familjen Ström ändå tur i oturen, kan man konstatera.

Två gånger har nu utredningen blivit nedlagd av polisens förundersökningsledare.

Båda förarna har anmält att de krockat, då finns det inte mycket mer att göra, enligt polisen.

Men det köper inte Carl-Eine Ström.

– Såna som han (släpvagnsföraren) ska inte vara i trafiken. Man lämnar inte en småbarnsfamilj efter en trafikolycka som man orsakar genom att vingla över på fel sida. Då ska man inte ha körkort. Jag kommer att överklaga.

Bilden. Här ser vi en del av de skador som Moraförarens släpvagn orsakade på Svegsfamiljens bil den 2 februari. Foto: PRIVAT

 

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin