Välkommen till Orsasajten

Jörgen Wåger Nyheter

Välkommen till Orsasajten, kära läsare.

När ni läser det här är det en dröm som går i uppfyllelse för mig.

Ända sedan jag 2015, efter 16 år som sportjournalist slutade på Dalarnas Tidningar, har jag haft drömmen att fortsätta göra det jag älskar så mycket: skriva och göra reportage om människor, som gärna får berätta sin livshistoria.

Alla bär vi på vår egen historia och jag ska försöka locka fram så mycket jag kan ur Orsaborna och de som kanske lämnat sin tidigare hemort.

Bland reportagen som kommer inom kort ska ni få läsa om Berra Modin som uppfyllde sin dröm och köpte en gård i Italien, Monica Liljeblad som räddades av en hittekatt när det började brinna och Lisa Wohlmer som fick vara med när barnbarnet Christian firades i Gävle efter Stanley Cup-triumfen med Washington Capitals.

Mitt mål med Orsasajten.se är att främst bli ett komplement till övrig media. Det som ni gärna skulle vilja läsa om, men inte får, det hoppas jag kunna bjuda på.

Premiärdagen den 16 augusti 2018 bjuder jag på Sten Hansson van Nes, som med en enorm vilja och ändrade kostvanor besegrade en begynnande diabetes.

Vi har även ett reportage om sommarjobben som kommunen erbjuder Orsas skolungdomar som gått ur årskurs 9 och första “ring” i gymnasiet.

Jag har som sagt jobbat som sportjournalist och när det gäller sporten kan ni premiärdagen läsa om tennis och löpning.

Man kan också läsa ett rejält reportage om sommarens fotbollsskola på Lillåvallen. Finns många bilder med och det är väl en del som känner igen sig, hoppas jag.

Mer spännande läsning framöver utlovas.

Min målsättning är också att låta de yngre synas och då tänker jag främst inom idrottens värld. Tanken är att jag ska skriva om innebandy, fotboll, hockey, skidor, ja allt möjligt. Men där behöver jag hjälp av ledare som kan skicka in en kort text till jorgen@orsasajten.se och gärna någon bild också. Det är inte så noga hur texten är skriven, det ordnar jag till. Ni får gärna ha med målskyttar från Orsalagen eller länka med resultat från tex en skidtävling.

I övrigt är jag tacksam för tips, både stort som smått, såväl allmänt som sport och vad det nu ni vill läsa om. Jag kanske inte nappar (inte hinner med) på allt, då jag jobbar ensam, men kommer ni med ett tips, ja då finns i alla fall chansen att jag gör något på det.

Till sist vill jag tacka de annonsörer som innan jag ens hade en egen sajt att visa upp, att ni trodde på mig och tackade ja till att annonsera på Orsasajten. Men fler annonsörer behövs om jag ska uppfylla min målsättning att kunna leva på det här. När jag nu fått igång sajten, hoppas jag många tycker den är så bra att Orsasajten är värd att stötta och göra det genom att boka upp sig för en annons för ett år.

Ett stort tack ska förstås också riktas till Lars Olof Olsson, på Risa IT, som hjälpt mig göra sajten möjlig. Det med inspiration från sajten från min gamla hembygd, Sveg.se med Morgan Grip i spetsen.

Jag har även fått stöttning från sajten Siljan News och inte minst peppning av förre radioprofilen Mats Ingels och dennes kollega på Leksand/Rättvikssajten; Thorbjörn Carlsson.

Och jag får inte glömma min dotter Melina, som gjort Orsasajtens logga och även tillverkat ett flertal annonser.

Hoppas ni kommer att trivas med Orsasajten!

Trevlig läsning.

/Med vänlig hälsning, redaktörn

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Plåt-Sven
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Nere nr 3 250 x 360 annonsera här