Verktyg och diesel stals i Älvho

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Det har varit inbrott i stationshuset i Älvho.

Lokalen ägs av Infranord AB.

Företaget rapporteras ha blivit bestulet på verktyg för ett relativt högt värde.

Inbrottet i stationshuset i Älvho ska ha skett någon gång natten mot tisdagen, 29-30 april, enligt den anmälan som polisen fått in.

– Det är Infranord som äger lokalen som det varit inbrott i. Det är gods av relativt högt värde som blivit stulet, bland annat verktyg och sedan har det slangats diesel från en maskin, berättade presstalespersonen Christina Hallin för Orsasajten vid 14-tiden fredag.

Både en dörr och ett fönster var uppbrutet på stationshuset. Hur mycket ”gods av relativt högt värde” handlade om i pengar, gavs ingen information om.

Som vi skrev om i en artikel som lades ut sent torsdag kväll (strax efter midnatt mot i dag, fredag), har det varit oroligt i Orsa den senaste veckan med stöld av cyklar, en vespa, försök till stöld av fyrhjuling, slangning av bensin bland annat.

Folk är på sin vakt och i Facebookgruppen ”Samverkan mot brott i Mora/Orsa” informerar folk vad man blivit av med eller om det sker något misstänkt.

Under natten mot fredagen såg en person något som verkade kunna vara något brottsligt på gång, eller om det rentav redan hade skett.

– Jag såg en vit Ford transit 2004. Regnumret var utländskt och började på G, mer hann jag inte uppfatta. Den här sågs på Borns industriområde klockan 02.20. De slog av lyset och drog i en jävla fart när de fick syn på mig, skriver personen i Facebookgruppen.

Han skriver vidare att han åkte runt på Born till cirka klockan 03.15 och att han informerat polisen vad han sett.

– Ja, det stämmer att vi fått in en anmälan från Borngärdet, bekräftade också Christina Hallin.

Dock nämner polisens presstalesperson två bilar i den polisrapport hon läste ur.

– Det handlade inte om någon buskörning, men vi skickade aldrig någon patrull.

– Troligen var närmaste polispatrull alldeles för långt bort för att vi skulle hinna dit och vi skulle inte haft någon chans att hitta i dem, förklarade Hallin varför ingen polisbil beordrades till Orsa i det här ärendet.

Bilden längst upp. Presstalesperson Christina Hallin. Foto. JÖRGEN WESTLIN/POLISEN

Läs också:

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin