Viltolycka, snatteri och krossat fönster

Jörgen Wåger Nyheter

Viltolycka, snatteri och en svensexa med krossat fönster.

Det var vad polisen hade att rapportera om blåljushändelser de senaste dagarna.

Om vi börjar med viltolyckan var det en älg som fick sätta livet till. Det var i fredags kväll som en utländsk långtradarchaufför efter E45 vid avfarten mot Skattungbyn körde på en älg.

– Den som ringde in hjälpte chauffören att anmäla viltolyckan. Älgen låg skadad mitt i vägen och en ägare förkortade lidandet. Sedan var det en eftersöksjägare som tog hand om kadavret, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten söndag eftermiddag.

Chauffören klarade sig från skador och det blev små skador på fronten av långtradaren.

Sent lördag kväll kom det in en anmälan om skadegörelse på Orsa camping. Två fönster till en bastu ska ha gått sönder i samband med en svensexa.

– Det här kan vara fråga om en olyckshändelse. I alla fall skrev inte patrullen någon anmälan om brott utan det här kom den person som hade haft sönder fönstren överens med Orsa camping om att göra upp i godo.

I torsdags kom det in en anmälan om snatteri på Willys, där en kvinna hade stoppat på sig varor för 295 kronor utan att betala. Personalen höll kvar kvinnan, men det fanns ingen polispatrull att skicka för att hämta kvinnan.

– Kvinnan släpptes, men ska plockas in till förhör, berättade Dangardt.

Sedan har någon än en gång ringt in om den moped som är i dåligt skick och som stått vid Kyrkbyskolan en tid.

– Den står tydligen fortfarande kvar, konstaterade Dangardt.

Med andra ord verkar ingen sakna den. Åtminstone står mopeden alltjämt kvar och skräpar vid Kyrkbyskolan.

Bilden. Är det ingen som känner igen den här? Den har stått vid Kyrkbyskolan i alla fall över en veckas tid. Foto. PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin