Viltolyckor och ett par bilar i diket

Jörgen Wåger Nyheter

Det har varit rätt lugnt på polisfronten inom Orsa kommun de senaste dagarna.

Ett par viltolyckor och två bilar som kört av vägen, är det som fanns inrapporterat.

Det har varit vanskligt väglag den senaste tiden, vilket en kvinna i 20-årsåldern fick erfara under måndagen. Hon körde av vägen efter E45, vid Vångsgärde, när hon åkte i norrgående riktning. Kvinnan hade tur och klarade sig oskadd, oklart dock om det blev några skador på bilen.

Vid Vångsgärde blev ett rådjur påkört under måndagen. Enligt anmälan står det att rådjuret låg i diket, oklart om det var dött. Grillen blev skadat på bilen, men inga personskador, enligt rapporten.

Vi kan också nämna en rådjursolycka från i torsdags. Den skedde efter länsväg 980 i Viborg. Inga personskador, men rådjuret dog.

– När det gäller bilen, så blev det skador på extraljusen. Det var det enda som var känt när rapporten skrevs, informerade Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

I torsdags kväll hamnade en bil i diket i Hansjö, vilket vi berättat om tidigare. Föraren klarade sig utan skador och kunde på egen hand ta sig ur bilen.

I övrigt har en person ringt in och anmält att bilisterna som är på väg till Grönklitt inte respekterar hastigheten vid Sandhed som är sänkt till 40 kilometer i timmen.

– Vi får se om vi kanske kan få ut trafikpolisen att kontrollera hastigheten, sa Dangardt apropå ovanstående anmälan.

– Annars har det varit väldigt lugnt uppe hos er de senaste dagarna, konstaterade polisens presstalesperson vid 12-tiden tisdag.

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360