Vinglig färd ner till Årjäng

Jörgen Wåger Nyheter

En vinglig färd som först anmäldes i trakterna av Noppikoski.

Efter poliskontroll fick den snart 90-årige föraren fortsätta.

Men färden slutade utanför Årjäng och lasarettsbesök.

Det var vid 13-tiden torsdag som någon anmälde att de sett en bil framföras vingligt i trakterna av Noppikoski.

– Trots resursbrist, så skickade vi ut en patrull för att kontrollera den här föraren, berättar polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten fredag eftermiddag.

Polisen påträffade en gammal förare, som var född 1931. Mannen var nykter, ska poängteras. I förarens bil fanns en kamera och han hade själv spelat in sin bilfärd.

– Polispatrullen fick se filmen och bedömde att mannen kunde fortsätta sin färd, men de skrev ett PM till Transportstyrelsen angående förarens höga ålder.

Vid 22.30 samma dag (torsdag) kom ett nytt samtal om samma åldriga förare. Han hade då stannat vid en camping i närheten av Årjäng. En person uppfattade att föraren uppträdde ”underligt” och bad mannen att inte sätta sig i bilen och köra iväg, när denne var på väg att göra det.

– Då ska det ha uppstått handgemäng när anmälaren försökte få stopp på föraren, som då blev arg  och våldsam över att han inte fick åka iväg.

Polis och ambulans kallades till platsen. Det konstateras än en gång att föraren var nykter.

– Men poliserna trodde att det kan röra sig om en dement person.

Det hela slutade med att mannen frivilligt fick följa med till Arvika lasarett.

– Det kom en anmälan i närheten av Noppikoski om den här mannen och han kom ända till Årjäng. Men det ska poängteras att ingen har sett någon trafikolycka med mannen inblandad i, sa presstalespersonen Stefan Dangardt.

Även den här polispatrullen skrev ett PM till Transportstyrelsen angående förarens ålder, som får ta sig en funderare om den här mannen, som alltså bara har ett par år till 90, är lämplig att köra bil.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin