2020 får de VM på hemmaplan

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

VM i Timbersports har nyligen arrangerats i Tjeckien.

Sverige tog en sjundeplats i lag och samma fina placering tog Ferry Svann individuellt.

Nästa år får det svenska laget möjlighet att jaga medaljer i Partille, som tilldelats VM.

Den gångna helgen avgjordes VM i Prag och det svenska laget, som har sitt säte i Orsa, svarade för ett bra mästerskap.

I lag åkte Sverige ut mot silvermedaljören Nya Zeeland i kvartsfinalen, men slog nordiskt rekord med tre sekunder.

Ferry Svan tog sig till den andra rundan i den individuella tävlingen och slutade på sjunde plats av de totalt tolv atleter som kvalificerat sig till VM-finalen.

Det var sedan tidigare klart att VM i Timbersports kommer till Sverige hösten 2020. Nu är det även klart att folkfesten som lockar tusentals åskådare och miljontals Tv-tittare världen över, kommer till Partille Arena den 7-8 november 2020.

Över 100 atleter från hela världen kommer för att göra upp om världsmästartiteln i lag och individuellt i världens
största tävling inom timmersport.

Drygt 20 landslag deltar i lag-VM och de tolv bästa atleterna i världen tävlar i individuella VM.

Tävlingarna pågår under två dagar och samlar deltagande länder som USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Sverige, Norge, Tyskland, Tjeckien och Storbritannien.

Så här såg det ut när Partille fick ta över VM-stafettpinnen från Prag. Eva Carlsson, var den som representerade Göteborg. Foto. STIHL TIMBERSPORTS

Mästerskapet är den största händelsen globalt inom timmersport, logger sports, och lockar flera tusen åskådare, står att läsa i ett pressmeddelande.

Fans från hela världen kommer till Göteborg för att se kampen om titeln på plats. Samtidigt följer flera miljoner Tv-tittare mästerskapen hemma från soffan som sänds på kanaler som TV2 Norge, Sport1 i Tyskland och Sport5 i Tjeckien samt i efterhand på TSN i Kanada, Sport 1 i Tyskland, CBS i USA och i Australien.

Senast Sverige stod som värd för en internationell tävling i Timbersports var i maj tidigare i år. Då arrangerades den internationella tävlingen Champions Trophy och Rookie-VM, ett juniorvärldsmästerskap, där Emil Hansson, från Bergkarlås, tog brons.

Det är första gången Sverige står som värd för VM i Timbersports för den stora världseliten

Kanske får vi se Ferry Svan eller någon av de andra masarna, som ingår i landslaget, kliva upp på prispallen när mästerskapet avgörs på hemmaplan.

Bilden längst upp. Nästa år får atleterna från Dalarna som ingår i det svenska landslaget kämpa om medaljer på hemmaplan. Här ser vi landslagskillarna under sitt läger i Orsa veckan innan VM i Prag, som avgjordes förra helgen. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Orsagrisen
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin