8-åring matchade rutinerade storfiskare

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

I helgen har Orsa Match Open traditionsenligt avgjorts.

Tävlingen lockade deltagare från både de svenska och norska landslagen.

En fin metdebut svarade Sebastian Storm för som utmanade de mer rutinerade fiskarna.

– Jag hade inte tänkt lura in Sebastian på mete, men då jag själv tvingades kasta in handduken på grund av ryggproblem, blev det så ändå och han visade sig även kunna meta, berättar pappa Jörgen Storm om 8-årige sonen.

Orsa Match Open avgörs under två dagar. Deltagarna delas in i sektioner om åtta eller nio i varje sektion. Det fanns fyra sektioner, vilket innebar totalt 34 deltagare i seniorklassen.

– Det är begränsat med platser, så det var fullt. Och det var duktiga fiskare med, landslagsmän både från Sverige och Norge.

Och där hävdade sig inte minst unge Sebastian Storm väl bland alla rutinerade. Framför allt under första tävlingsdagen.

– “Sebban” slog till med 8960 gram, vilket var näst högsta vikten av alla deltagare under lördagen. Coachen är nöjd, konstaterar “pappacoachen” Storm.

Värt att nämna är att Pappa Jörgen på sin meritlista har sju SM-guld, varav fyra är individuella, samt åtta silver och två brons.

Till det kan också läggas 42 DM-guld. Så vi kan än en gång använda uttrycket att äpplet faller inte långt ifrån trädet, när det gäller Storm den yngre.

Sebastian vann juniorklassen efter två dagars tävlande i centrala Lillån.

I seniorklassen var det stentufft. Man lägger ihop placeringssiffrorna efter de båda dagarna och där var det tre deltagare som lyckades få ihop platssiffran tre, via en seger och en andraplats.

Arrangörsklubben FK Match Kenneth Lilja var en av dem, men han hade lite oflyt när procenträkning fick avgöra vart segern skulle gå. Och där toppade Krister Bergman, från Smedjebacken, med Fredrik Samuelsson, Sundsvall, på andra plats.

Hemmafiskaren Lilja fick glädja sig åt en tredjeplats medan L-O Tjäder, Bollnäs, slutade fyra.

Framför allt braxen nappade bra under lördagen.

– Men det var svårare med braxen i dag (söndag). Däremot så drogs det upp fyra sutare och det är lite ovanligt.

– Viktigt att poängtera är att vi använder oss av så kallad “keepnät”. Fisken vägs levande och släpps sedan ut igen oskadda. Det finns internationella regler för det här och det är bra att dessa följs. Det är extremt sällan som fisken far illa, berättar Jörgen Storm.

Bilden längst upp. Sebastian Storm utmanade de mer rutinerade fiskarna i Orsa Match Open. Här visar 8-åringen upp lördagens fångst som gav hela 8960 gram, vilket var näst bäst bland samtliga deltagare dag ett av två tävlingsdagar. Foto. JÖRGEN STORM

Här ser vi segraren Krister Bergman, Smedjebacken, tvåan Fredrik Samuelsson, Sundsvall, trean Kenneth Lilja, Orsa, och fjärdeplacerade L-O Tjäder. Bollnäs, samt hemmasonen, 8-årige Sebastian Storm, som vann juniorklassen. Foto. JÖRGEN STORM

En glad Sebastian Storm visar upp sina priser efter segern i juniorklassen i Match Open. Foto. JÖRGEN STORM

Tommy Strengelsrud, en av fiskarna från vårt västra grannland, håller här upp en av fyra sutare som plockades upp under söndagen. Foto. KENNETH LILJA

Här ser vi ett gäng glada pristagare från årets Orsa Match Open, en tävling som alltid avgörs första helgen i augusti. Foto. FK MATCH

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin