Andra raka förlusten för OIK:s J18-lag

Jörgen Wåger Sport

Orsas J18-lag inledde division 1-spelet övertygande och var tabelltvåa inför höstlovets uppehåll.

Men under söndagen kom andra raka förlusten.

Falu IF vann mötet i Lugnets ishall med 4-1.

– En match där resultatet borde varit jämnare, men vi lyckas inte sätta pucken trots två chanser i spel fem mot tre och två straffar, analyserade OIK-coachen Mattias Bossel.

Orsa B-juniorer svarade för säsongen bästa insats när laget besegrade Gävle med 6-3 den 28 oktober.

Sedan följde ett uppehåll på tio dagar och efter det har det kommit två raka förluster. På de fem första matcherna hade OIK bara en förlust under ordinarie tid och låg tvåa i den jämna tabellen inför speluppehållet.

Men efter två raka förluster har nu OIK halkat ner till åttonde plats.

Dock ska det poängteras att det är en väldigt jämn serie i en haltande tabell. Orsa har till exempel fem poäng upp till tabelltrean Häradsbygden, men OIK har också två matcher mindre spelade jämfört med Leksandslaget.

Neråt skiljer det bara tre poäng till Borlänge, som är trea från slutet, så det kan bli väldiga omkastningar i tabellen beroende på om man vinner eller förlorar ett par matcher.

Och nu har OIK förlorat två raka matcher och då går det som sagt neråt i tabellen.

Orsa vann skotten mot Falun (38-37), men hemmalaget var mer effektivt och vann med 4-1.

Falun tog ledningen efter knappt sex minuters spel. Drygt två minuter senare kvitterade Lucas Salo, som tillsammans med Linus Mattson är Orsalagets främsta målgörare med fem varsina fullträffar.

Mattson blev dock mållös den här matchen och inte någon annan heller, förutom då Salo, lyckades få hål på Falumålvakten.

Innan första perioden var slut, kunde hemmagrabbarna ta ledningen på nytt. Det trots att gästerna vann skotten första 20 med 18-10.

Därefter följde en mållös period. I tredje kunde Falun göra två mål inom loppet av två minuter och spika slutresultatet till 4-1.

– Vi drog på oss lite för många utvisningar i andra och tredje perioden, konstaterade Bossel.

– Herman Jansson i målet spelat riktigt bra, berömde Bossel efter mötet mot Falun.

Orsas båda förluster den senaste veckan har kommit på bortais. Nästa match spelas i Orsa ishall, söndagen den 18/11, då serieledande Strömsbro kommer på besök. Strömsbro har på sju matcher bara en förlust och toppar tabellen med sina 18 poäng, sju ”pinnar” före OIK.

– Passningsspelet är den detaljen där vi behöver höja nivån mest, sa Orsatränaren inför mötet kommande helg mot tabellettan.

J18 division 1 A/B västra

Falu IF-Orsa IK

4-1 (2-1, 0-0, 2-0)

Orsas mål: 1-1 Lucas Salo.

Skott: 37-38 (10-18, 12-6, 15-14).

Utvisningar, FIF: 11×2. Orsa: 7×2.

Publik: 75.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360