Anna vann La Sgambeda – Daniel sjua

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Anna Jönsson Haag lade tävlingsdräkten på hyllan i våras.

I helgen gjorde den Orsabördiga tjejen comeback.

Och hon var tillbaka som en vinnare, då 33-åringen vann La Sgambeda i Italien.

Anna och maken Emil Jönsson, som för övrigt varit gifta exakt ett halvår i dag (söndag), lade båda av med elitkarriären i våras.

I stället började paret träna för att klara av att springa ett maratonlopp och för cirka en månad sedan genomförde Anna och Emil New York Marathon.

I helgen gjorde paret Jönsson Haag oväntat comeback i tävlingsspåret.

– Blev inringd i onsdags och ner hit till italienska Livigno för att fylla ut @teamramudden – det kan man ju inte tacka nej till! Trots att stakträningen varit obefintlig och träningsmängden under all kritik så gillar jag ju det här – att tävla, att ta i, att hänga med teamkompisar. Och det här var alldeles lagom, ett litet besök i långloppscirkusen var himla skoj, skriver Anna på Facebook.

Och under lördagen var hon inte bara med, Anna vann klassiska La Sgambeda.

– Hur skoj är det inte när man lyckas gå och vinna och dessutom få med sig stor-skumpan hem, då har man ju dragit högvinsten.

I söndagens 28 kilometer långa individuella prolog av Visma Ski Classics vann Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team. Britta har vunnit långloppsvärldscupen tre gånger och är denna vinter ute efter sin fjärde totalseger, berättade hon för Orsasajten efter att hon i slutet av oktober vann Grönklittspremiären.

Daniel Södersten slutade på sjunde plats i La Sgambeda. Här ser vi den 23-årige Orsa SK-åkaren i röd jacka, trea till höger, räknat från den grönklädda killen. Foto: BÖRJE LJUNG

Johansson Norgren vann Vasaloppet 2017 och har fyra andraplatser 2014-16 samt i fjol, då Lina Korsgren vann, i det klassiska av alla långlopp. Vi kan också nämna att Brittas seger under söndagen, var hennes 15:e världscupvinst, vilket är tangerat rekord i antal segrar i långloppscupen tillsammans med schweiziskan Seraina Boner.

Vi kan även nämna att i Brittas team, Lager 157, är Orsakillen Marcus Laggar vallachef.

Om vi återgår till lördagens 30 kilometer långa skejtlopp La Sgambeda, där Anna vann damklassen. Hon hade där sällskap av maken Emil hela vägen.

”Han valde att inte försöka utmana sina manliga kolleger, antingen valde han det eller så var det av kärlek”, skriver La Sgambeda i sitt pressmeddelande, står att läsa på expressen.se.

Emil åkte in på 15:e plats i herrklassen. I samma lopp svarade Orsakillen Daniel Södersten för en fin insats då han blev sjua. Norrmannen Anders Glöersen vann masstartloppet över 30 kilometer.

Vi kan nämna att Södersten varit på läger i Livigno tillsammans med Lager 157 under tio dagar, men att 23-åringen från Orsa kör traditionella lopp och inte långlopp.

Bilden. Daniel Södersten ställde upp i La Sgambeda och åkte in på en fin sjundeplats i det 30 kilometer långa skejtloppet. Här ser vi den 23-årige Orsaåkaren från Grönklittspremiären den 28 oktober. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360