Ännu en bortaförlust för OIK:s J18 i en stökig match

Jörgen Wåger Sport

Nej, det vill sig inte riktigt på bortaplan för Orsa IK:s J18-lag.

På hemmais är det bara Avesta som tagit fler poäng än OIK.

Fullt lika bra går det inte borta. Mot Gävle kom sjätte förlusten när hemmalaget vann med 4-2.

Det är verkligen upp och ner för OIK-juniorerna när det gäller hemma och borta. I Orsa ishall har man på åtta matcher tagit 19 poäng och bara förlorat en under ordinarie tid samt en förlust efter förlängning.

I hemmatabellen är Orsa på andra plats och det är bara Avesta som tagit fler (24) poäng, men de har också spelat en match mer.

Sedan ska det påpekas att Strömsbro, som leder serien överlägset, bara har spelat sex matcher på hemmais och tagit full pott (18p) så här långt.

Under söndagseftermiddagen ställdes Orsa mot ett inte allt för starkt hemmalag, i alla fall inte enligt statistiken. Gävle GIK hade bara tagit tre trepoängare på hemmais på åtta försök, men mot OIK kom fjärde fullpoängaren efter 4-2.

OIK hade inför mötet i Gävle bara vunnit två matcher av åtta under ordinarie tid. Nu är det två av nio. Det ska dock nämnas att Orsa faktiskt vunnit tre av de nio bortamatcherna, men den tredje kom i sudden.

Vill man tillhöra toppen i serien, lär Orsa framöver plocka lite mer poäng på bortais. Just nu är OIK på tionde plats i bortatabellen av 13 lag.

Mot Gävle var det mållöst i knappt halva första perioden. Men efter att hemmalaget gjort 1-0, kom både 2-0 och 3-0 innan första pausvilan, så redan där såg det mörkt ut när det gäller chans till poäng på bortaplan.

Men 3-0 är ingen säker ledning. Det är det svåraste man kan leda i hockey, myntade förre förbundskaptenen och gamle Moratränaren Leif Boork en gång i tiden.

Hoppet för Orsa steg också då Kevin Dufva reducerade i början av andra. Än större blev hoppet när Eddie Olsson i spel fem mot tre reducerade en andra gång. Gästerna spelade upp sig i mittperioden och förutom 2-0 i mål, vann man skotten med 14-8.

I tredje perioden jagade gästerna en kvittering, men lyckades inte få hål på hemmamålvakten. I slutet av matchen fick Orsa aldrig chansen att ta ut målvakten, då man drog på sig utvisningar som spolierade möjligheterna till poäng. Så i stället för kvittering, kunde Gävle GIK spika resultatet till 4-2 i numerärt överläge.

Som helhet kan vi sammanfatta mötet i Nynäshallen som en riktigt grinig tillställning. Första perioden var lugn, bara en utvisning, som drabbade Orsa IK och där hemmalaget gjorde 2-0. Men i andra och tredje var det allt annat än lugnt. Totalt, enligt Swehockeys officiella statistik, drog Gävle på sig 85 minuter mot OIK:s 26.

Bilden. Eddie Olsson reducerade till 2-3 mot Gävle i den andra perioden, men det blev också Orsa IK:s sista mål och ännu en bortaförlust inkasserades. Bilden är från hemmamötet mot Team Leksand tidigare. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

J18 division 1 A/B västra

Gävle GIK-Orsa IK

4-2 (3-0, 0-2, 1-0)

OIK:s mål: 3-1 Kevin Dufva, 3-2 Eddie Olsson.

Skott: 31-30 (15-7, 8-14, 8-9).

Utvisningar, GGIK: 3×20, 3×5, 5×2. OIK: 1×10, 8×2.

Domare: Rasmus Christensen.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360