Äntligen rullade klotet rätt för Siljan BK

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Efter några tunga förluster, fick så äntligen Siljan BK kloten att rulla som man vill.

Det blev seger med klara 14-6 mot gästande BK 66 F.

Inte minst en skön revansch för förlusten i Hofors innan jul.

– I dag spelade vi mycket jämnare än vi gjort den senaste tiden, konstaterade Pupp Lindkvist och fick medhåll av lagkompisen Putte Ollars.

– Ja, i dag var det mycket bättre och vi hade flera som låg över 800 poäng, sa en nöjd Ollars.

Nämnde Putte var en av tre hemmaspelare som passerade den magiska 800-gränsen över fyra serier, men han var inte poängbäst i Siljan. Det var Robert Frisk, som noterade dagens högsta poäng med sina 837.

Näst bäst i hemmalaget var den flygande holländaren, John Visser (824p) och Putte Ollars trea med 817.

Pupp Lindkvist har varit poängbäst i Siljan de senaste matcherna. Den här gången låg han ungefär på samma poängnivå som tidigare, men nu räckte hans 740 poäng till att bli fjärde bäst i Orsalaget.

Den ende i Hoforslaget som kom upp i över 800 poäng var William Forsberg (808). Forsberg var för övrigt på väg mot en riktig drömserie. Han tappade dock lite mot slutet, men noterade ändå för dagens klart högsta serie med 269.

Den som var närmast Wille över en serie var Putte Ollars med sina 238 i sin fjärde serie, tätt följd av John Visser, som också lyckades bäst i sista serien: 236.

Richard Eriksson se matchen från läktaren. John Visser (med kepsen) var näst bäst i Siljan totalt och Putte Ollars, till höger, tredje bäst. Foto: JÖRGEN WÅGER

Övriga i Siljan tog följande poäng över fyra serier: Hans Larsson 723, Helge Karlsson 701, Rasmus Höijer 696 och Ronnie Lovén 621.

– Extra viktig seger då vi har BK 66 strax ovanför oss i tabellen, sammanfattade Putte Ollars och Pupp Lindkvist.

Det var även meningen att Richard Erikson skulle vara med, men han tvingades kasta in handduken.

– Jag har ont i vänstra ljumsken. Det känns bra när jag går vanligt, men får ont när jag spelar, förklarade han.

När det gäller banpoäng var Putte Ollars och John Visser bäst med fyra vardera. Pupp Lindkvist och Rasmus Höijer plockade tre vardera, Hans Larsson och Robert Frisk två samt Helge Karlsson och Ronnie Lovén en banpoäng vardera.

Den 16 december fick Siljan stryk av lördagens motståndare i Hofors med 8-12, men nu kom en ack så viktig revansch.

I och med segern är Siljan BK i allra högsta grad med i kampen om tredjeplatsen i division 3 norra Svealands A-grupp. BK 66 är fortfarande trea, trots två förluster under lördagen, med elva poäng efter 14 matcher. Siljan är kvar på femte plats, men bara en poäng efter det tredjeplacerade Hoforslaget.

BK 66 förlorade även mot BK Karma, bara några timmar efter förlusten mot Siljan. A-gruppens ledarlag vann med hela 18-2. Poängbäst i Moralaget var Lucas Andersson med fina 855. Brorsan Dennis noterade 841 och brödraduon var bäst i Karma.

Dagens högsta serie noterade Dennis med 232.

17-årige Orsagrabben Robin Liljeberg spelade bara tre serier för Karma och kom upp i 499 poäng, med 199 som bästa serie.

– Bara en godkänd serie för egen del, men det skulle väl ha varit i alla fall 200 för att man ska vara nöjd. Men det gör detsamma när vi vinner. Nu har vi sju poäng ner till tvåan i tabellen med 16 poäng kvar att spela om, så vi kan nog snart räkna in seriesegern och direktkvalificering till division 2, trodde Robin.

Till sist kan vi nämna att Siljan BK har sin fjärde raka hemmamatch den 16 februari då man tar emot BK Stöten F2. Då finns en stor möjlighet till andra raka hemmasegern. Falulaget har ännu inte tagit en enda poäng och ligger klart sist i treans B-grupp.

Bilden längst upp. Putte Ollars var den hemmaspelare som noterade högsta enskilda serie med sina 238 poäng. Foto: JÖRGEN WÅGER

Helge Karlsson, till vänster, noterade 701 poäng över fyra serier. Robert Frisk, i mitten, var bäst i Siljan med sina 837, medan en vilande Ronny Lovén kom upp i 621. Foto: JÖRGEN WÅGER

Pupp Lindkvist och Rasmus Höijer ser lite fundersamma ut: ”Ska det här gå vägen?”, tycks de tänka. Men det var inga problem, Siljan vann klart. Pupp noterade 740 poäng och Rasmus 696 över fyra serier. Foto: JÖRGEN WÅGER

Helge Karlsson i en stilstudie. Foto: JÖRGEN WÅGER

Putte Ollars är koncentrerad inför nästa kast. Foto: JÖRGEN WÅGER

Här ser vi hemmakvartetten Robert Frisk, totalbäst i Siljan denna underbara segerdag, Pupp Lindkvist, John Visser och Rasmus Höijer. Foto: JÖRGEN WÅGER

Ronny Lovén, sittande i bakgrunden, och en något suddig Helge Karlsson. Längst till höger Putte Ollars. Foto: JÖRGEN WÅGER

Putte Ollars drar i en strike – tror vi. Foto: JÖRGEN WÅGER

Ännu en strike för Ollars är på gång. Foto: JÖRGEN WÅGER

Ronny Lovén, på ”bänken” ser lite fundersam ut. Foto: JÖRGEN WÅGER

Flygande holländaren John Visser, längst till vänster, en putsande Putte Ollars samt Lars ”Pupp” Lindkvist. Foto: JÖRGEN WÅGER

Ronny Lovén, lagkapten i Siljan BK, tackar Hoforslaget BK66 för god match, som hemmalaget vann med 14-6. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin