Åttonde raka för den röda segermaskinen

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Orsa IK har redan vunnit serien och har inte så mycket att spela för.

Men man har en morot kvar. Att avsluta med lika många segrar som man inledde trean med.

Nästjumbon IFK Ore kunde inte hota OIK:s segertåg, som vann med 6-3 och nu är uppe i åtta raka.

– Det är inte så mycket att orda om den här matchen. Den är bara att glömma och det krävs betydligt mer om vi ska ha nåt att hämta i kvalet, sa kritiske OIK-tränaren Linkan Lindkvist

Orsa inledde serien med tio raka trepoängare innan första, och hittills enda, förlusten kom hemma mot Häradsbygden den 23 november.

Därefter har segrarna radats upp och IFK Ore kunde inte hindra suveräna serieledaren att ta åttonde raka trepoängaren efter enda förlusten i slutet av november.

Men hemmalaget gjorde ett tappert försök, man slet och kämpade matchen igenom, sugen på att skaka tabellettan och om inte annat snygga till de tidigare förlustsiffrorna: 0-14 och 5-13.

Ore tog också ledningen genom Oscar Sultan efter 12.48. Det tog drygt en kvart innan tabellettan fick hål på Ores Jesper Bengts.

Det genom OIK:s måltjuv och treans främsta målskytt; Anton Melin. OIK-forwarden har missat fyra matcher, men leder ändå skytteligan i division 3. Kvitteringen till 1-1 var Melins 25:e fullträff på 15 matcher.

Ett par minuter senare hettade det till i Furudals Hockeycenter, vilket renderade i två utvisningar vardera för lagen. Dryga minuten senare såg Andreas Mårthen till att gästerna fick gå in med ledning 2-1 i paus.

Men Ore kom ut med ny energi i andra och kvitterade genom Alfred Linderberg efter 2.21.

Orsa fick chansen att ta ledningen i numerärt överläge drygt sex minuter in i mittperioden, men fick ingen utdelning. Den kom i stället några minuter senare genom OIK:s lagkapten Markus Tomt.

Tre minuter senare var OIK i tvåmålsledning då Joel Hanses såg till att det stod 2-4 på resultattavlan.

Men hemmalaget vägrade ge sig och fick på nytt ett tidigt mål i inledningen av en period, när Joacim Conradsson reducerade. Men närmare än så kom aldrig Furudalslaget.

2.28 senare, såg Emil Arvidsson till att gästerna på nytt hade en tvåmålsledning och knappt tre minuter före slutsignalen spikade Erik Lundgård resultatet till 6-3.

Liksom i första blev det lite gruff i slutet av tredje.

– Det var inget allvarligt, inte någon av gångerna, menade OIK-tränaren.

Simon Johansson vaktade mot IFK Ore kassen i OIK:s A-lag för andra gången den här säsongen. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

I Orsa vaktade 17-årige Simon Johansson målet för andra gången den här säsongen.

– En framtidslöfte och den ende som förtjänar beröm i kväll, resten kan betydligt bättre, tyckte Lindkvist.

– Annars började vi skapligt de första fem minuterna, men sedan var det som att någon slog undan benen på oss.

Det som är intressant nu är om Orsa som sagt kan avsluta med tio raka segrar. Kommande fredag spelare OIK sista seriematchen på hemmaplan, mot Björbo, och fredagen därpå (8/2) avslutar man borta mot Vansbro.

Björbo som för övrigt besegrade Ludvika med klara 8-3 under fredagskvällen. Det i sin tur gör att Häradsbygden (besegrade Älvdalen med 13-1) nu definitivt är klart för kval tillsammans med Orsa. Åtminstone till 99,99 %.

– Jag hoppas på mycket publik i sista hemmamatchen. Och Björbo har ett riktigt bra lag när de har bröderna Eriksson med, varnade Orsacoachen.

I övrigt med två matcher kvar är det intressant att se om Markus Tomt kan hålla sitt fina poängsnitt. Mot Ore noterade OIK:s lagkapten ”bara” ett mål och en assist, men han leder Dalatreans poängliga med bred marginal med sina 23 mål och 53 assist. Det ger totalt 76 poäng och ett snitt på exakt fyra poäng per match under sina 19 matcher. Imponerande

Intressant också att se om Anton Melin kan behålla ledningen i skytteligan. Han har som sagt 25 fullträffar så här långt och bakom skuggar lagkompisarna Markus Tomt och Mattias Mårten med 23 mål vardera. Mårten missade för övrigt matchen mot IFK Ore.

Bilden längst upp. Emil Arvidsson (nr 18) grattas för mål i en tidigare match. Mot Ore gjorde Arvidsson 5-3-målet. Till vänster ser vi Erik Lundgård, som satte 6-3, och till höger Alexander Svensk, som noterades för en assist mot Ore. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dalatrean

IFK Ore-Orsa IK

3-6 (1-2, 1-2, 1-2)

Orsas mål: 0-1 Anton Melin, 1-2 Andreas Mårthen, 2-3 Markus Tomt, 2-4 Joel Hanses, 3-5 Emil Arvidsson, 3-6 Erik Lundgård.

Skott: 27-47 (7-10, 10-20, 10-17).

Utvisningar, Ore: 7×2. OIK: 6×2.

Domare: Glenn Andersson.

Publik: 65.

Anton Melin gjorde mot IFK Ore säsongens 25:e mål och är med två omgångar kvar målbäst i Dalatrean. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360