Bekvämt J18-lag blev utan poäng i Ljusne

Jörgen Wåger Sport

Orsa IK:s B-juniorer gick för två segrar i helgen.

Tyvärr fick J18-laget nöja sig med en vinst.

Söderhamn/Ljusne vann söndagens möte med 4-2.

Efter två lite tunga förluster, kunde Orsa i fredags besegra jumbolaget Smedjebacken med 5-1.

Men när OIK under söndagen spelade ett mittenmöte i Ljusne, blev det förlust.

– Vi är inne i en lite bekväm period av säsongen. Vi jobbar inte tillräckligt hårt hela laget och det studsar inte riktigt vår väg, sammanfattade OIK-tränaren Mattias Bossel.

– I fredags blev det tre poäng, men inget riktigt bra spel och vi mötte ett väldigt ungt lag.

Under söndagen var det gästerna som tog ledningen. 14.18 in i första perioden satte Alexander Lindqvist 1-0 för sitt Orsa i numerärt överläge.

Knappt fyra minuter senare kvitterade hemmalaget genom förre Orsaspelaren Pontus Thyrén. Orsa vann skotten i första perioden med 15-7, men målmässigt var den jämn; 1-1.

– Vi gjorde en bra första period, men fick inte tillräcklig utdelning i förhållande till chanser, skärpan var inte riktigt där.

I andra perioden hade båda lagen två numerära överlägen, men ingen lyckades utnyttja dessa och perioden blev mållös.

Tidigt i tredje tog hemmalaget ledningen när gästerna hade en kille på botbänken. Men OIK replikerade snabbt och bara minuten senare kom 2-2 genom Markus Hyttgård-Lindberg.

Efter 11.08 tog Söderhamn/Ljusne ledningen på nytt. 5.30 senare kom målet som säkrade tre poäng till hemmalaget. Assist till S/L:s 4-2-mål kom från Pontus Thyrén, som såg till att gamla klubben fick lämna Hälsingland utan poäng.

– Nivån på spelet gick ner i andra och tredje perioden och Söderhamn tog ledningen i början av tredje. Vi kvitterade omgående, men de tog ledningen igen. Efter det tryckte vi på, men de lyckas kontra in en till.

– De hade bra målvaktsspel, men vi hade heller inte den riktiga skärpan, analyserade Mattias Bossel.

Segern för hemmalaget innebar att S/L kom upp på samma poäng (18) som Orsa. Det är en jämn tabell och OIK är två placeringar före S/L med sin sjätteplats. Det är bara tre poäng upp till tredjeplacerade Häradsbygden.

OIK får chans till snabb revansch. På onsdag besöker nämligen Söderhamn/Ljusne Orsa ishall. Det är egentligen premiärmatchen i division 1, som skulle ha spelats den 30 september, men som flyttades till 12 december på grund av att hälsingelaget inte fick ihop tillräckligt med folk.

J18 division 1 A/B västra

Söderhamn/Ljusne-Orsa IK

4-2 (1-1, 0-0, 3-1)

Orsas mål: 0-1 Alexander Lindqvist, 2-2 Markus Hyttgård-Lindberg.

Skott: 25-36 (7-15, 8-10, 10-11)

Utvisningar, L/J: 3×2. OIK: 4×2.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360