Beppe bäst när Siljan BK derbyvann

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Siljan BK har inte förlorat en match i trean sedan 26 oktober.

Under lördagen kom femte raka segern.

BK Karmas farmarlag besegrades med klara 15-5 i ett prestigefyllt derby.

Orsalagets totalt åttonde seger (av 11 matcher) innebar att man cementerade tredjeplatsen i division 3 Nordvästra Svealands A-grupp med sina 16 inspelade poäng.

Siljan har klart häng på Rättviks förstalag, som har 18 poäng, men också en match mer spelad.

BK WeGe, från Ludvika, toppar tabellen med sina 20 poäng på elva matcher.

Det var har varit ett långt juluppehåll för bowlarna i trean, men under lördagen drog seriespelet igång igen. Senaste matchen dessförinnan var den 30 november, då Siljan besegrade BK Mas med 11-8.

Senaste förlusten för Siljan kom alltså den 26 oktober, borta mot Rättviks förstalag. Samma dag slog man Rättviks andralag och därefter har segrarna radats upp.

Den femte raka kom i det prestigefyllda derbyt mot BK Karma. I fjol vann Moralaget den här serien och förstalaget håller numera till i division 2 norra Svealand. Där går det riktigt bra för Karma, som ligger på andra plats i den jämna C-gruppen. BK Granen leder klart, åtta poäng före Karma, men därefter är det tre lag inom tre poäng.

Men över till division 3, där Karma har sitt farmarlag. Siljan hade av förståeliga skäl problem med Karma i fjol, men mot farmarlaget har det blivit två klara segrar under säsongens båda möten. I Orsa vann Siljan med 14-6 och i lördagens möte i Moraparken blev det 15-5 i Siljans favör.

Orsalaget hade bara en tjej med bland sina nio spelare medan Karma hade tre tjejer i laget av sina totalt nio spelare.

Siljans Beppe Björkkvist visade sig vara bäst av samtliga i de båda lagen. Hon hade en liten dipp i tredje serien (132), men annars var det Beppe som visade sig behärska Moraparkens banor bäst med sina totalt 746 poäng över de fyra serierna.

Rasmus Höijer var näst bäst i Siljan med sina 724 och Pupp Lindkvist trea i Orsalaget med 704.

Därefter kom BK Karmas bästa spelare, Pierre Gillis, med 697.

Övriga spelare i Siljan fick följande poäng; Ronnie Lovén 691, John Visser 665, Robert Frisk 653, Putte Ollars 509 (3 serier), Kenneth Lilja 452 (3 serier) och Mikael Graf 239 (2 serier).

Vi kan notera att Moraparkens banor verkar väldigt svårspelade. När Siljan besegrade BK Mas med 11-8 i slutet av november, kom Orsalagets spelare upp i totalt 5 895 kägelpoäng. Det ska jämföras med lördagens 5 383. En skillnad på över 500 poäng, men totalt blev det en klarare seger i derbyt mot Karma.

Nästa match för Siljan BK är kommande lördag (18/1) hemma mot BK Stöten F2.

Borta vann Orsabowlarna med 11-8. Stöten har bara vunnit två av sina elva matcher, så det finns alla möjligheter att det blir sjätte raka segern på de banor man trivs bäst.

Bilden. Beppe Björkkvist var bäst av de båda lagens spelare när Siljan BK bortabesegrade BK Karma i ett prestigefyllt derby med 15-5. 746 poäng kom Beppe upp i på Moraparkens svårspelade banor. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360