Beppe och Pupp Siljan BK:s klubbmästare

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Siljan BK genomförde i helgen bowlingföreningens klubbmästerskap.

De två som kan titulera sig KM-mästare är Lars ”Pupp” Lindkvist och Britt-Marie ”Beppe” Björkkvist.

– Jag försvarade min titel från i fjol, konstaterade en nöjd Pupp.

Tio herrar kom till start i Siljan BK:s klubbmästerskap. Efter åtta serier skulle mästaren koras och den som lyckades hålla fokuset bäst var Pupp Lindkvist, vars segerpoäng stannade vid 1527.

Något överraskande hittar vi Ronny Lovén på andra plats med sina 1488 poäng. Ett betryggande avstånd, kan tyckas, men Lindkvist kände av pressen.

– Jag hade en serie kvar när Ronnie var klar med sina åtta. Jag visste att jag var tvungen att göra 175 poäng för att vinna och det var inte alls självklart, menade klubbmästaren.

I femte och sjätte serierna noterade Pupp 170 och 163 poäng, så nog fanns det lite nerver med, kan man ana, när Lindkvist inför sista serien måste göra 175 för att gå förbi ledande Lovén.

Men när det behövdes som bäst, klämde Pupp i med kvällens bästa serie och visade sig vara en värdig mästare.

Lindkvists avslutande 210 var mästerskapets tredje högsta serie bland herrarna. En av förhandsfavoriterna, John Visser, noterade 223 poäng i sin sjätte serie.

Men allra högst klämde Rune Bentsen till med; 227 i sin tredje serie.

Visser hade 210 som näst högsta serie, men den flygande holländaren hade svårt att hålla fokus hela vägen och föll tungt. John Visser, som oftast brukar vara bäst när Siljan spelar klubbens division 3-matcher, placerade sig som åtta i helgens KM.

– Det var lite strul med poängräkningen, men jag sa till John att behålla fokus. Jag förstod att den som kunde hålla fokuset bäst, skulle ha en stor chans att ta hem det här.

Och det var Lindkvist som lyckades med det allra bäst.

– Tidigare var jag ständig tvåa, när Mogge Pettersson, även han från Våmhus, var med. Han var för ”nödjävlig”. Men sedan han flyttade har jag tagit fyra eller fem KM-titlar och det här var andra i rad.

Ronnie Lovén blev som sagt tvåa och Robert Frisk trea (1452). Övriga placeringar bland herrarna: 4) Kenneth Lilja, 5) Rasmus Höijer, 6) Rune Bentsen, 7) Tore Nises, 8) John Visser, 9) Helge Karlsson, 10) Torbjörn Masser.

Den som fick ta emot den stora segerbucklan bland damerna var Beppe Björkkvist. Hennes segerpoäng över åtta serier blev 1413, vilket hade placerat henne som sjua bland samtliga 13 deltagare som ställde upp i Siljan BK:s klubbmästerskap.

Beppes 221 poäng i sin andra serie var dessutom tredje högsta serien av alla i detta KM. Där kopplade hon greppet om damtiteln och släppte den inte. Bara Rune Bentsen (227) och John Visser (223) var bättre än damsegrarens främsta serie.

Helena Eriksson. som tog ledningen efter första serien, blev andra dam och en annan Helena, med efternamnet Johansson, slutade på tredje plats.

Till sist kan vi än en gång nämna Siljan BK:s duktiga ungdomar som i helgens slutspel i Svenska Ungdomsligan kom på en fin tredjeplats. Det bland totalt 91 lag som var med från början när seriespelet drog igång i höstas.

Framtiden ser med andra ord ljus ut för Orsaklubben och trion som lyckades med att bli trea bland Sveriges alla klubbar var; 16-årige Jon Särnblad Soling och 12-årige Emil med samma efternamn. Bröderna kompletterades av 15-årige Gustav Åkerlund.

Bilden längst upp. Två lyckliga klubbmästare i Siljan BK 2019; Britt-Marie ”Beppe” Björkkvist och Lars ”Pupp” Lindkvist. Foto. KENNETH LILJA

Ronny Lovén har här en strike på gång, från en seriematch mot BK Stöten. I lördags blev han tvåa när Siljans klubbmästerskap avgjordes. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360