Lucas vann Dalamasters final i Orsa

Jörgen Wåger Sport

Under lördagen avgjordes finalen i Dalamasters i Orsa bowlinghall.

Tyvärr hade ingen från hemmaklubben Siljan BK kvalificerat sig till de topp 16 som fick vara med i Dalamastersfinalen.

Däremot så gick segern till grannklubben. BK Karmas Lucas Andersson visade sig vara klart bäst.

Dalamasters, som det heter när ungdomarna tävlar (Dalatouren när äldre spelar), är en tävling för ungdomar upp till 17 år. Det har genomförts kvaltävlingar för att få fram de 16 bästa till finalen som under lördagen genomfördes i Orsa.

BK Karmas jättetalang Lucas Andersson var ensam nollhandikappare i finalen och 15-åringen var favorit att vinna allt. Det fanns två i finalen med fyra i handikapp, sedan var handikappoängen i stigande skala.

Finaldagen började med att de 16 spelarna genomförde fyra serier för att få fram de åtta bästa. Lucas Andersson var med sina 848 poäng över 100 poäng bättre än tvåan. Lucas noterade också de två klart högsta serierna; 238 och 219 poäng.

När sedan de åtta främsta spelade två serier för att bli bland de fyra främsta för att gå till nästa steg, så noterade Lucas högsta slagna poängen igen; 398. Elias Ersson, även han BK Karma, har 25 poäng i handikapp och över de två serierna fick han således lägga till 50 poäng. Med handikappet kom Ersson upp i 424 och noterade högsta poängen i den andra tävlingsomgången.

När det sedan bara var fyra ungdomar kvar i semifinalen blev ordningen återställd. Det kastades bara en serie och där noterade Lucas Andersson för fina 267 poäng. Elias Ersson hade 25 handikappoäng att lägga till i sin serie och kom då upp i 186. Det räckte för att få följa klubbkompisen i Karma till finalen.

Det var för övrigt rättvist att Ersson tog sig till final, då han var näst bäst i semifinalen även utan handikappoäng.

I finalen, som alltså spelades mellan två Karmaspelare, mot Elias visade Lucas klassen igen. I den enda finalserie som kastades kom 15-årige Andersson upp i 216 poäng. Trots 25 poäng extra att lägga till, så hade inte Ersson mycket att sätta emot och finalresultatet skrevs 216-142 i Lucas Anderssons favör.

Stina Höijer, BK Stöten, slutade trea medan Mattias Eriksson blev tredje Karmaspelare bland toppkvartetten och placerade sig som fyra i Dalamasters final 2019.

Men ingen kunde hota Lucas Andersson och Mikael Alfredsson är stolt ledare i Moraklubben, som satsar hårt på sina ungdomar.

– Vi gör ett kanonjobb med våra ungdomar som utvecklas hela tiden. De är villiga att lära sig nya saker hela tiden och lyssnar noga på sina tränare. Vi har högt i tak i föreningen och det är ett resultat som fungerar, analyserade Alfredsson.

Och Lucas Andersson är som synes inte ensam talang hos Moraklubben.

– Vi har några riktigt lovande spelare som säkert kommer hugga på landslagsplatser på ungdomssidan inom kort, tippar Karmaledaren Alfredsson.

BK Karma hade fyra spelare med i finalen i Orsa; Mathilda Hassa slutade åtta.

Vi kan också tillägga att DM avgjordes i Falun under söndagen. Lucas kan se tillbaka på en riktigt fin helg, då han även vann JDM. Men trots att det inte nu handlade om handikapp fick 15-åringen slita och allt avgjordes i sista slaget i den sjätte serien.

Bilden. Lucas Andersson visade klassen i Dalamasters och den 15-årige Karmaspelaren, här i mitten, vann finalen med god marginal. Till höger tvåan och klubbkamraten Elias Ersson och till vänster tredjeplacerade Stina Höijer, BK Stöten. Lucas nöjde sig inte med att vinna Dalamasters, under söndagen segrade han även i JDM. Foto: MAJ-BRITT ANDERSSON

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin